Statul riscă să rămână fără bazinul de la Gara Feroviară!

iamagine: protv.md

Puțini știu, dar la Gara Feroviară este un bazin unde se poate de răcorit când soarele arde totul în jur. Acest bazin aparținea Ministerului Transportului, fiind construit pe teritoriul Gării Feroviare. De vinerea trecută, prin Decizia Curții Supreme de Justiție acest bazin a fost transferat, fără luptă și confruntări în fața instanței, către Ministerul Tineretului și Sportului.

Anterior, cu 2-3 ani în urmă, a fost cu încheiat un contract de parteneriat public-privat, în baza căruia a fost reparat Bazinul și dat în exploatare, cu condiția ca acesta să rămână în proprietatea Ministerul Transportului.

Ministerul Tineretului și Sportului, în persoana ministrului Ion Cebanu (Ciobanu), s-a adresat instanței în vederea intrării în posesie cu drept de dispoziție asupra bunului. Cum am scris mai sus, CSJ a satisfăcut cererea acestora.

Acum urmează ca în termen foarte scurt, întreprinderea ascunsă sub masca ”parteneriat public-privat” să solicite dreptul de proprietate asupra bazinului pe motiv că a investit în reparația acestuia.

Din câte am fost informat, negocierile s-au finisat de ceva timp, iar procedura de vânzare-cumpărare a fost efectuată deja pe sub masă. Firma va depune cerere de chemare în judecată iar Ministerul Tineretului și Sportului nu va înainta nici-o pretenție complicată, dar se va ajunge în timp scurt până la Curtea Supremă de Justiție unde se va da câștig de cauză partenerului.

Această acțiune, prin deposedarea Min. Transporturilor de acel bun, are două tăișuri: Prima este ”vinderea” (ilegală) a bazinului, a 2-a este îngreunarea situației financiare a ÎS ”Servicii Transport Auto” (despre aceasta voi face articol aparte).

Nu e nimic personal, e doar business în Moldova! 😉

Distribuie acest articol