Starul JurnalTV și trompeta țopilor se lansează în campanie electorală

start_1152615

De dimineață am citit un articol pe Jurnal.md despre afirmațiile Starului Jurnal TV și trompeta țopiștilor, Sergiu Mocanu.

Acesta, care spunea că a luptat pentru pământul din stânga Nistrului, vine acum în fața mulțimii și spune că Moldova trebuie să se integreze în Uniunea Europeană fără Transnistria, pentru că cei cetățenii aflați peste râu nu vor să recunoască apartenența la neamul moldovenesc și se consideră ruși sau transnistreni, fapt pentru care trebuie să ne debarasăm de ei, ca de niște șobolani.

Afirmația lui Mocanu nu este altceva decât lansarea acestuia în campania electorală și manipularea opiniei publice pentru a decide masa electorală să renunțe la sute de mii de moldoveni aflați în ghearele armatei Roșii, obligați să spună că nu-s din neamul moldovenilor, români din Basarabia.

Pe lângă aceasta, nu înțeleg de ce trompeta țopiștilor vine cu așa declarații și de ce a mers la război dacă îi este în cont de cei cu arma la tâmple. Până mai ieri aceasta trâmbița despre mafie, despre Plahotniuc, Filat, Voronin și alții, iar azi deja întoarce macazul și se apucă de băgat bumbac necalitativ în capul celor care-l ascultă, despre necesitatea renunțării la Transnistria.

Poate într-o zi vom merge pe stradă și vom auzi ”Mocanu are dreptate, pentru ce nouă Transnistria?”, așa cum de multe ori am auzit ”Se pare că Mocanu are dreptate, Plahotniuc este un mafiot, iar Filat este un corupt”. Ar fi grav ca piața electorală să discute așa teme, uitând că peste Nistru se află români din Basarabia, asupriți ani la rând de Armata 14-a, a rușilor. Or, nu știu cum se simte cel care locuiește pe malul râului și are rude pe celălalt mal, iar într-o bună zi ar fi obligat să obțină o viză pentru a putea să-și vadă mama, tatăl, fratele, sora, bunicii.

Pentru Mocanu poate e ușor să stea în fotoliul său negru în fața camerelor de luat vederi, dar pentru unii e greu să asculte tâmpeniile trâmbițate de acesta, la comanda cuiva.

Am ajuns din nou în campanie electorală, începută anticipat și parcă cu gândul chemării la urne înainte de vreme, mai ales acum, când Rusia ne presează direct și indirect, pentru simplul fapt că vrem în UE, în termen scurt.

Mocanu ar trebui să-și mai lase puțin discursurile la o parte și să aștepte declanșarea oficială a campaniei electorale, iar despre subiectul ”Transnistria” să mai închidă gură, chiar și atunci când poate are dreptate.

Bine a scris cineva: Mocanu se ocupă cu destabilizarea politică din Moldova și se aprinde că în Parlament și Guvern este liniște!

PS: Îmi place ce scrie pe cana lui.

http://jurnal.md/ro/news/mocanu-integrarea-r-moldova-in-ue-fara-transnistria-1152615/

Distribuie acest articol