Stânga se râde de proști ce sunteți!

Dreapta a ieșit în stradă să regleze conturile care nu puteau fi lămurite cu ușile închise. Reîmpărțirea sferelor de influență a stârnit ceartă mare între partidele pro-europene, iar rezultatul este văzut chiar azi în Centrul orașului Chișinău.

Regretabil, dar politica de dreapta a ajuns să fie luată în râs de partidele aflate pe stânga, de fapt de unicul partid care a mai rămas cu ideea aderării la Uniunea Vamală, Rusia și tot așa mai departe. Azi socialiștii se uită în direct la ambele proteste și probabil pufnesc în râs de proști ce sunteți voi, electorat de pe dreapta.

Ce mai trebuia unui partid de opoziție în afară de niște proteste care să arate că dreapta consolidată nu există de fapt? Iată, avea nevoie de un protest care să demonstreze tuturor, prin eforturile partidelor pro-europene, că alegerea din noiembrie 2014 a fost puțin greșită. Atunci electoratul a dat votul pentru niște tipi care să rezolve problemele țării, însă ei, din nou, au uitat de sarcină și s-au apucat de împărțit Moldova pe bucățele.

Prin măsurile de azi se promovează în primul rând un alt curent politic, și anume cel de stânga, mai socialisto-comunist. Electoratului liberal-democrat, aici fiind inclus cel al PD, PL, PLDM și PPEM devine cam acru în gură. Cine vor mai dori să voteze niște partide care ies să se lupte între ele în mod public? În același rând, până și Partidul Țopilor, curat de Nastași, Dolganiuci și Boțani pune umărul activ la ridicarea șanselor altor partide, numai nu a celor pro-europene.

De azi înainte se va numi electorat pasiv anume cel care nu va înțelege că este nevoie de o consolidare politică. Am scris zilele trecute că este nevoie de o coagulare, nu de separarea eșichierului drept în partiduțe și platforme de tot felul.

 

Distribuie acest articol