Stânga s-a decis mai repede cine este unicul candidat

Astazi stanga socialista si-a prezentat in mod oficial propunerea la functia de Presedinte al Republicii Moldova. Evident, candidatul inaintat este Igor Dodon, un lider deja incontestabil in randul nostalgicilor dupa vremurile mai vechi, dar cunoscut si sustinut inclusiv de o multime de tineri.


Stanga socialista, cum este, s-a decis mai repede cine sa fie unicul lor candidat. Electoratul a inteles cativa ani in urma pe cine trebuie sa-l inainteze si sa-l voteze pe 30 octombrie, asa ca astazi am asistat cu totii doar la o simpla formalitate oficiala.

De azi inainte pentru ei incepe munca cea grea si goana dupa semnaturi, apoi dupa voturi. Miza lor este votul majoritar in primul tur, poate chiar 50%+1 vot.

Partea buna la socialisti este ca, odata cu prabusirea comunistilor practic tot electoratul a fost luat rapid sub aripa Partidului Socialistilor din Republica Moldova, iar Dodon a fost liderul care a reusit sa-l inlocuiasca foarte bine pe Vladimir Voronin si a devenit un lider politic matur, cu multa experienta administrativa si parlamentara. Electoratul de stanga avea nevoie de un asa lider nou.

O alta latura pozitiva la ei este disciplina. Nu scriu despre cea de partid, deoarece a fost impecabila tot timpul. Am in vedere ca electoratul de stamga este foarte disciplinat si ordonat la vot. Ei nu sunt oamenii care se gandesc deasupra urnei de vot pe cine sa-l voteze. Iata anume aceasta disciplina ridica sansele candidatului unic inaintat chiar astazi.


Spre deosebire de dreapta, care este faramitata in vreo 30 de partide si in lideri fara numar, stanga poate fi de aceasta data un exemplu politic si de unitate. Evenimentul de azi a demonstrat ca succesul electoral poate fi atins doar atunci cand in fruntea este un singur lider puternic si copt la minte.

Nu in ultimul rand, sa nu uitam si de sustinerea venita din mai multe parti. Parea ca doar rusii sunt de partea lui Dodon, dar se pare ca si americanii incep sa-i cante din vioara. Ultima declaratie a dlui Ambasador al SUA la Chisinau a fost inca un imbold pentru socialisti. Acum ei sunt increzuti si mai mult in puterea votului lor si in nazuintele de pana acum.

Distribuie acest articol