Solicitarea comuniștilor e mai păguboasă decât ce ne putem închipui

comunistii-natSolicitarea comuniștilor, curat politică, privind naționalizarea Băncii de Economii SA, nu este nimic altceva decât un joc politic, după cum a spus și Liliana Palihovici, vice-președinte al Parlamentului Republicii Moldova.

În solicitarea acestora, care mai mult este o propunere lipsită de sens, nu găsim nimic altceva decât o declarație politică, îndreptată spre ațâțarea spiritelor din Moldova și electoratului lor, precum și pe cel indecis.

Au ochit bine comuniștii, știind că ”naționalizarea” BEM este fără sorți de izbândă, dar ar trebui să ne spună cum s-ar face acest lucru. Or, naționalizarea este să bagi mâna în ograda unor proprietari, indiferent cum a dobândit acesta proprietatea, pentru a-i lua vaca, boul, porcul, calul, găinile, în mod abuziv și păgubos.

Una la mâncă este că dacă statul ar intenționa să naționalizeze BEM, pe cale ”creștină”, să-i spunem așa, ar trebui să bage mai întâi mâna în bugetul de stat, de unde să scoată minim 1 miliard de lei, apoi acești bani să-i dea celor care dețin acum BEM (suma poate fi mai mică, sau mai mare, în dependență de bunuri și capital social).

Aceasta ar însemna în primul rând să ridici de la gura bătrânei, care tot este alegător PCRM (majoritatea pensionarilor sunt comuniști), să se ridice bani de la gura elevilor, invalizilor, altor pături sociale, în sumă egală cu cea care trebuie dată proprietarilor băncii.

Oare această acțiune nu ar însemna afectarea directă inclusiv a electoratului PCRM? Nu înțeleg de ce comuniștii au ieșit la rampă, cu solicitări fără acoperire, dar dacă s-ar executa ar afecta întâi de toate pe ai lor.

A doua la mână este că dacă se procedează mai puțin creștinește, adica să se naționalizeze cu forța, ca pe timpul lui Stalin (bunicul lor), apoi Moldova nu va avea de pierdut doar 1 miliard de lei, dar mai mult, pentru că trăim într-un stat de drept, unde drepturile sunt protejate și acoperite pentru cei care formulează apărarea drepturilor așa cum trebuie și cunosc ce uși trebuie deschise.

Apoi na, până la urmă tot comuniștii sunt loviți, adica electoratul. Cum nu ai da, fie cu oiștea în gard, fie cu limba pe un gard, oricum prostia nu se realizează așa cum gândește noaptea un ghiuj comunist, pentru că după aia se întoarce ”chepca” altfel.

Dar, afundându-ne în examinarea ieșirii comuniștilor la microfon, vom constata că au apărut noi figuri pe tabla de șah. Deci, asemenea evenimente sunt vânate de ei, pentru a se promova și a promova noi figuri din partid, pentru că, cunoaștem cu toții, în ultimii ani tabăra comuniștilor a fost părăsită de mulți, inclusiv de juristul acestora, care i-a ajutat mult de tot.

Dragi comuniști, stați calm și nu tulburați apele. Lăsați fenomenele să se petreacă în mod normal, fără intervenție politică și culegeri de puncte electorale. Timpul vostru a fost, ați privatizat multe și ați ”naționalizat” la fel de multe. Să nu mai zicem ce ați făcut în domeniul științei, pentru că ați distrus tot ce ține de inovație, activitate științifică, savanți… Unde-i Porumbeniul? Unde-i INVV?

Distribuie acest articol