Și-a tras benzinărie în mijlocul drumului #Călărași

În aprilie s-a născut Lenin, tot în aprilie se face un an de când am dat cu ochii de proprietarul stației PECO ”BEMOL” de lângă Gara Auto din Călărași.

Anul trecut, fiind în drum spre Judecătoria Călărași, apoi de acolo îl continuu spre FISC, CTAS și POLIȚIE, am fost nevoit să trec cumva de pe o ”insulă” pe alta. În fața mea stă o stație PECO, construită chiar pe trotuar, iar în acel loc de 50 cm unde se mai putea de traversat, Șefu a pus pavaj la înclinația de 45 grade, și plus la aceasta a îngrădit cu lanțuri. Nimeni să nu meargă pe acolo! Punct!

Eu am îndrăznit și am mers pe teritoriul stației, pe acolo unde normal ar trebui să fie trotuar, destinat pietonilor. Spre Judecătoria a fost totul bine. Peste vreo 2 ore am făcut cale întoarsă. Directorul stației, care susținea atunci că este proprietar, a ieșit în calea mea și a început  turna în capul meu toate prostiile de pe lume, mat după mat. Eu am privit la el ca la un om scăpat de la un Spital cu profil special și-i spun: ”Domnule, mă scuzați, dar eu nu vorbesc vulgar”, la care el răspunde: ”Da, observ că nu răspunzi la fel cu maturi, cred că ești un băiat educat, că de altfel te apucam de gât și-ți trăgeam o mamă de bătaie. Aici este proprietatea mea, eu am toate documentele în regulă”. Am privit la el și mi-am zis în mintea mea: ”Totuși e mai bine să tac și să plec la Chișinău cu capul întreg decât cu câteva ridicături la nivelul craniului și câteva bucăți de asfalt între dinți”. La final l-am înțeles: e proprietar și nu ai ce face. A obținut toate actele, deci cineva, undeva este corupt, de a obținut toate avizele. Lucru încă neverificat.

Azi am trecut din nou pe la aceeași stație PECO (Am trecut pe acolo și iarna trecută de multe ori) și mi-am amintit de cazul din anul trecut. Așa că am decis să i-au atitudine. Am făcut câteva fotografii, iar săptămâna viitoare voi solicita de al Inspecția în construcții, Ministerul construcțiilor, Poliția Rutieră, Consiliul raional Călărași și Primărie, cum a fost posibil ca acest om să-și facă benzinărie în mijlocul drumului, obligând pietonii să meargă pe partea carosabilă, destinată automobilelor.

Iată mai jos câteva foto:

Distribuie acest articol