Shor se apuca de reparat casele orheienilor

O saptamana in urma Ilan Shor anunta la sedinta publica de raportare ca se apuca de reconstruit casele orheienilor, si anume 102 blocuri de locuit. Primaria promite ca nu vor fi efectuate doar lucrari de “reparatie curenta”, adica “vopsirea buzelor”. Va fi o lucrare care o sa ajunga cu unealta mesterilor pana la temelia blocurilor vizate. Vor fi schimbate si ascensoarele.

Oare ce primar se apuca de asa lucrari? De asa lucrari se apuca doar un primar adevarat, nu pierde-vara. Shor a inteles ca administrarea unui oras este mult mai eficienta atunci cand nu faci politica, spre deosebire de unele personaje de pe la noi.

Am scris si anterior ca exemplul de la Orhei trebuie luat pe intreg teritoriul tarii. In Romania, de exemplu, orasele s-au dezvoltat prin colaborare si schimb de experienta. La noi, din pacate, un primar care incearca sa faca mai multe este imediat criticat si condamnat. Cum sa te misti inainte cu o asa atitudine?

Eu ma bucur pentru orheienii care vor avea case renovate. Probabil unii dintre ei au uitat deja ce inseamna grija din partea autoritatilor locale, insa acum vor avea sansa sa resimta ce au pierdut multi ani in urma.

Distribuie acest articol