Shor demonstreaza ca se poate

Ieri a fost publicata o stire despre patru magazine sociale deschise de o institutie a Primariei Orhei: La Orhei au fost deschise magazinele sociale // Orhei.md

In stire scrie ca deschiderea magazinelor a fost posibila datorita schimbarii managementului acelei intreprinderi, iar odata cu aceasta modificare s-au gasit si 4 milioane de lei, din economii, suma alocata celor 4 magazine sociale deschise in orasul lui Ilan Shor.

Asadar, Shor demonstreaza ca se pot face lucruri bune si din contul economiilor la nivelul local, nu din fonduri cersite sau donate prin diferite Fundatii de binefacere, asa cum se intampla si la Balti, acolo unde bolnavul Renato Usatii pune bani din buzunarul sau sa construiasca si el ceva, fara sa se bage in treburile institutiilor municipale sa vada cum se fura bugetele.

Am citit pe Facebook ca magazinele de la Orhei ar fi fost deschise datorita banilor lui Shor obtinuti din alte afaceri. Se pare ca afirmatia este falsa, deoarece destul de clar s-a spus inclusiv sursa banilor, iar acest lucru demonstreaza, pe langa transparenta, ca orice localitate ar putea gasi resurse pentru binele locuitorilor, iar pentru a gasi sacul trebuie de schimbat managementul si de pus capat coruptiei, precum si risipei de bani. Asta a facut Shor, fapt deja demonstrat.

Deschiderea magazinelor de la Orhei arata ca astfel de puncte sociale pot fi deschise in orice oras mic. Shor spune ca se poate, iar acum a ramas sa asteptam ziua cand exemplul va fi urmat si de alti primari din tara (Cu siguranta la Riscani degraba nu va fi, deoarece primarul de la acolo (Partidul lui Renato) a fost prins cu 5000$ mita).

Apreciez gestul primarului de Orhei si incurajez pe ceilalti sa faca acelasi lucru. Poporul nu mai poate face fata scumpirilor in lant, iar un astfel de ajutor, cum sunt magazinele sociale, este o apropiere reala de nevoile oamenilor. Stiu ca multi se indeparteaza de probleme, dar uite ca sunt si primari care inteleg cat de greu o duc semenii sai.

Distribuie acest articol