Șeful Vămii confirmă certificatul de deces al economiei moldovenești

Șefu vămii moldovenești s-a lăudat astăzi că instituția pe care o conduce asigură minim 60% din încasările la buget, iar această cotă este în creștere.

Apreciez munca depusă de Dl Vitalie Vrabie, directorul general al Serviciului Vamal, însă cele spuse la conferință de astăzi nu face nimic altceva decât să confirme certificatul de deces al economiei moldovenești.

Șeful Vămii enumeră realizările de la accederea în funcție: Colectăm acum 60% din toate veniturile la buget // Agora.md

Cifrele au arătat cam așa și pe vremea comuniștilor, însă oricum atunci era o corelație între import/export. Acum, din păcate, nu există tandem armonios în acest domeniu.

Pe de altă parte, după cum înțeleg ce a dorit să transmită Serviciul Vamal al Republicii Moldova, prin intermediul directorului general Vitalie Vrabie, creșterea încasărilor se datorează în primul rând înlocuirii conducerii acestei instituții. Scheme de corupție au intrat în stagnare. Acum toți corupții caută ieșiri la noua conducere. Aici trebuie să adaug și despre solicitarea noului director ca în termen de 10 zile să fie raportate toate schemele de corupție de la Serviciul Vamal.

Dl Vrabie, felicitări pentru stagnarea corupției!

Foto: agora.md

Distribuie acest articol