Se strânge lațul la gâtul lui Vlad Filat, iar cazul BEM intră în altă fază

Am scris cateva saptamana in urma un articol despre cum sunt condamnati fostii camarazi ai lui Vlad Filat. Am scris despre Vicol, Negruta, Banaruc, altii. Fiind luat de valul condamnarii fostului ministru de la finante, am uitat cu desavarsire de rudele lui Vlad Filat. Parca au fost luate toate gandurile si de la acestia, fiind si eu increzut ca nimeni si niciodata nu vor indrazni sa stranga latul atat de mult, incat sa ajunga tot mai aproape de punctul de strangulare a ex-premierului.

Uite ca se intampla lucruri frumoase si, dupa o lunga perioada in care Filat a respins acuzatiile despre implicarea in furtul de la BEM, astazi aflam ca o parte din familia lui “Al Vostru” au ajuns la inchisoare, vizatii find in disparitia miliardului de la Banca de Economii.

Potrivit Deschide.md, Ion Rusu (cumnatul și nașul lui Vlad Filat din căsătoria cu Angela Gonța), Vladimir Rusu (fiul lui Ion Rusu și nepotul lui Vlad Filat), Tatiana Roșioru – director financiar ”Caravita” si Igor Cijov, administrator ”Caravita”, au fost reținuți într-o schemă de credite fruduloase de la BEM, la descoperirea careia procurorii anticorupție au fost asistați de investigatori din mai multe țări, inclusiv FBI.

Se vede ca Filat a crezut in sansa de a scapa basma curata, atata timp cat dosarul era cercetat superficial de catre procurorii si anchetatorii din Moldova. Acum sunt implicati in acest caz si specialisti straini, inclusiv de la FBI, care nu pot fi mituiti si nici nu pot fi santajati politic de nimeni. Cazul BEM intra in alta faza, iar cu acest succes ar putea sa ajunga pana la Filat in doar cateva luni. El este unul din capii gruparii criminale care au furat BEM, si poate fi condamnat chiar daca nu a pus semnatura pe anumite documente.

E trist faptul ca nimeni din Moldova nu a avut curajul sa-l infrunte pe Filat. A fost nevoie sa aducem specilisti straini, care doar sa puna in aplicare tot ceea ce noi cunosteam deja de foarte mult timp. Insa, trebuie sa ne multumim si cu aceste retineri târzii, decat niciodata. Sunt convins ca anchetatorii vor ajunge pana la beneficiarii de fapt ai miliardului furat, iar justitia o sa-i bage la inchisoare, pentru ca alta cale nu mai exista.

M-am intrebat, tot astazi, daca rudele lui Filat au de gand sa protesteze in fata casei unde acesta locuieste impreuna cu noua sa sotie. Cred ca ei nu sunt multimiti in ce au fost bagati de ruda lor. Au crezut in protectia acestuia, insa si-au pus pe umeri o povara penala, pedepsita cu inchisoarea. Aici revin la ceea ce am scris si in articolul anterior, ca Filat fură, iar slugile acestuia sunt bagate la inchisoare si sunt abandonate de cel care le-a promis acoperire si sustinere.

Oameni buni, chiar si rude a lui Filat, mergeti mai bine si denuntati-l pe Vlad. Asa o sa scapati de inchisoare si o sa colaborati mai bine cu organele de ancheta, o sa fiti liberi, iar miliardul ca fi restituit in Bugetul de Stat, acolo de unde a fost scos la insistenta lui Filat.

Distribuie acest articol