Se închide teatrul de pe str. PMAN 1, MD 2023

În sfârșit se închide teatrul amplasat pe strada Piaţa Marii Adunări Naţionale 1 , Chișinău – Ședințele Guvernului. Știu că pentru presă e rău, vor rămâne fără subiecte, dar pentru popor este foarte bine, deoarece acum ”actorii” se vor apuca de lucru.

Astfel, foarte curând, ședințele Guvernului nu vor mai fi LIVE, dar rămân PUBLICE, după cum a informat ministrul justiției, Dl. Oleg Efrim. Caracterul public al ședințelor GOV va fi asigurat prin publicarea ordinii de zi pe site-ul oficial al executivului, prin publicarea hotărârilor pe aceeași pagină, precum și pe paginile web a fiecărui minister în parte.

Până acum, miniștrii luau calitatea de actor și făceau campanie electorală în timpul ședințelor Guvernului, în loc să lucreze și să promoveze proiecte de legi, beneficie pentru dezvoltarea social-economică a țării.

Anterior, fostul premier, Dl Vlad Filat, a afirmat că este necesar de închis ședințele GOV, adica să nu mai fie transmise LIVE, iar presa să se mulțumească doar cu declarațiile după ședința executivului. Acesta a renunțat repede la idee, după ce presa a dat puțin din nas.

Ieri am constatat că presa noastră nu prea a făcut scandal din faptul că ședințele GOV nu vor mai fi live. Probabil au înțeles în sfârșit că prezența lor în sala de ședințe, sau a camerei de luat vederi, influențează ministrul și-l împinge pe acesta să-și descopere talentul de actor politic.

Apreciez decizia PD și PLDM, precum și puterea Domnului Leancă, de a merge peste dorința populismului, înaintând și susținând petrecerea ședințelor GOV offline. Acum miniștrii se vor aduna la Offline, fără bloggeri, în fiecare zi de miercuri, precum și în alte zile, după caz.

A rămas de închis și ședințele Parlamentului, iar după aceasta sunt sigur că treburile vor lua altă întorsătură, spre bine, pentru că UE deja presează.

Numai că, trebuie să fim conștienți că odată cu închiderea ședințelor vor fi promovare și proiecte de legi mai puțin plăcute la impact, dar asta nu trebuie să ne sperie, pentru că prin greutăți se ajunge la bine.

Azi, mâine, în zilele apropiate, presa roșie va face puțin scandal, precum și deputații din Mișcarea Liberală, condusă de Mihai Ghimpu, care vor aminti că în 2008 comuniștii au decis ca ședințele GOV să fie publice, în timpul regimului comunist, iar acum, când chipurile este regim democratic, se închide accesul la informații și nu se mai transmit LIVE ședințele executivului.

PS. Decizia a fost și una politică, dar vor reveni altă dată la acest subiect.

Distribuie acest articol