Se conturează un nou protest de genul ”7 aprilie 2009”

Ieri am scris un articol prin intermediul căruia i-am adresat Nataliei Morari câteva întrebări despre protestul din 7 aprilie 2009. După publicarea articolului am reușit să trezesc în mintea unora spiritul de susținere necondiționată a jurnalistei, iar majoritatea mesajelor au venit din direcția presei peledemiste, PLDM și Platforma DA. Totodată, după publicarea articolului am fost îndemnat să recitesc sentința de condamnare a lui Eduard Baghirov, dosar în care apare și numele Nataliei Morari de câteva ori, organizatoarea protestului din 7 aprilie 2009.

Extras din sentința de condamnare a lui Baghirov:

extrassentina baghirov

Citind sentința din 24 aprilie 2015 am aflat că Morari făcea parte din grupul criminal format pentru răsturnarea încrederii în opoziție, ea ocupând și poziția de informator (Стукачка) din cercurile tinerilor și anticomuniștilor, furnizând taberei organizaționale intențiile grupurilor de tineri și ale opoziției. Toate pregătirile acestui grup au durat câteva luni înainte de prima decadă a lunii în care au murit oameni nevinovați, dar de moartea cărora nu răspunde nimeni penal și nici moral până în prezent.

Extras din sentința de condamnare a lui Baghirov:

sentinta baghirov

În paralel cu lecturarea sentinței am pus cap la cap evenimentele din zilele de azi și am înțeles că de fapt la Chișinău se conturează un nou plan de protest de genul ”7 aprilie 2009”, la mijloc fiind aceeași grupare de manipulatori și executori, cu excepția lui Eduard Baghirov, însă cu un alt scop. Dacă atunci, după cum se notează în sentință, ei au fost angajați să discrediteze opoziția moldovenească, dar până la urmă au trecut de partea acesteia, acum se dorește readucerea la putere a clanului Lucinschi din care fac parte Filat, Țopii, Sturza, Nastase și mulți alți hoți în lege crescuți pe vremea când erau la putere.

Avem deja câteva săptămâni de când prin intermediul aceleași Natalia Morari, jurnalista care a instigat/monitorizat tinerii, jurnaliștii și anticomuniștii înainte de 7 aprilie, se fac pași fermi spre stârnirea nemulțumirii în rândul populației față de guvernare. Se merge pe același scenariu de pregătire a terenului pentru un nou protest sângeros în centrul capitalei, iar termenul este 31 octombrie 2016.

În acest context, vă rog să observați că în prezent Natalia Morari din nou coordonează acțiunile câtorva jurnaliști, observându-se din nou acest clan mediatic în spațiul public, organizând uneori și evenimente în fața Parlamentului. La fel, Morari a reînceput să miște opinia mai multor tineri, în prezent fiind zeci de tineri care sunt gata să-i creadă fiecare cuvânt, exact cum a fost și în 2009.

Îmi este frică să mă gândesc la ziua în care vor fi anunțate rezultatele parțiale ale alegerilor prezidențiale. Eu sunt în așteptarea unor proteste masive și destul de violente. Din acest motiv, la toți nivelul de alarmă trebuie să fie ridicat la maximum în perioada imediat următoare, iar în ultima zi a lunii octombrie trebuie de reacționat cu mare atenție. Orice cădere de nervi, cum a fost în 2009, va fi în folosul grupului criminal antrenat în pregătirea unei răscoale după alegerile prezidențiale din toamna viitoare.

Mai sus aveți fragmente din sentința din dosarul Eduard Baghirov, precum și descrierea unor acțiuni întreprinse de Natalia Morari în 2009. Puteți să observați, trase ca la indigo, cum în prezent sunt desfășurate evenimente identice, iar asta ne spune că revine ceva urât de tot. Să nu ziceți că nu v-am spus!

Distribuie acest articol