Se caută un voluntar care vrea să moară pe drumul de la Iabloana, Glodeni

Va amintiti de accidentul tragic din apropierea satului Gornoe de lanaga Peresecina? Acolo nu au murit trei persoane din cauza sloiului de gheata. Acele vieti s-au pierdut pentru ca autoritatile sa se trezeasca si sa imprastie nisip pe drumuri imediat dupa ce conditiile meteo anunta ca pot aparea pericole in trafic.

Desi nu-i zapada si nici gheata, se cauta cel putin un voluntar care sa moara si pe drumul din apropierea localitatii Iabloana, raionul Glodeni. De fapt un autocar intreg cu victime ar fi mai potrivit. Poate moartea a 10-30 de oameni poate sa atraga in sfarsit si atentia autoritatilor asupra starii drumului din apropierea satului.

Cand te apropii de Iabloana din directia Glodeni dai peste o portiune de drum luata la vale de o alunecare de teren. Cand mergi pe acolo ai impresia ca esti pe cel mai pericolus “atracțion” din Aventura Parc de langa Moldexpo, plus ca este gratis si nu trebuie sa stai in rand pentru a te clatina in zece parti cu toata masina. Celor din autocare este mai vesel. Toata aventura se petrece inclusiv iarna, mai ales cand este gheata sau zapada.

Dupa cate am observat autoritatile nu prea se grabesc sa inlature acel pericol. In decurs de un an de cand merg tot mai des pe acel drum nu am vazut macar un tractor care sa inceapa catusi de putin lucrari de reconstructie a drumului. Este indiferent tuturor, mai cu seama primarului din localitate, pentru ca drumul nu-i al administratiei locale. Dzeu cu el si cu oamenii care pot sa moara pe un drum stricat.

Eu sper ca Administratia de Stat a Drumurilor se va trezi inainte sa se rastoarne un autocar plin cu oameni. Mult mai in liniste ar fi daca reparatia drumului s-ar incepe inainte sa moara cel putin un om din cauza indiferentei autoritatilor.

Dlui Chirinciuc, mai vizitati si localitatile de la nord, nu doar traseul Evrascons!

Distribuie acest articol