Schizofrenia politică apasă greu peste Andrei Nastase

Cand vrei sa vezi un balabol politic te apuci sa te uiti la emisiunile la care participa cel putin un asa exemplar, de cele mai multe ori mascul.

Ieri la N4 a fost Andrei Nastase, autoproclamatul Presedinte al Consiliului Marii Adunari Nationale, a celor cateva mii de persoane aduse cu sila in PMAN. A vorbit despre caderea GOV.

Desi Nastase a urlat ca nebunul in PMAN sa cada Executivul, acesta a spus ieri ca regreta deja destituirea lui Valeriu Strelet, pentru ca nu au cerut demisia imediata (???). Zice, Nastase, ca acest Guvern trebuia sa fie lasat sa scoata tara din iarna.

Am pus aceste declaratii sa le ascult de cateva ori si ma uitam la Nastase ca la un pacient caruia recent i-a fost pusa diagnoza “schizofrenie politica”. Pai, daca tu ai pus corturi la fereastra lui Strelet, iar in fiecare zi ai strigat la ora 12 sa cada toti, atunci cum sa vii sa spui ca regreti destituirea de ieri? Atunci pentru ce sunt tinuti oamenii in frig si fac demonstratiile alea in PMAN? Ori Nastase chiar e bolnav si cere, insa fara dorinta sa primeasca?

Mai mult, acelasi Nastase regreta pana si arestul lui Vlad Filat, partenerul din spatele Platformei DA. Sigur, inteleg regretul, pentru ca nu e ok cand te pornesti la drum cu cineva, iar acel misterior este descoperit pana la piele si pus la inchisoare. Ieri s-a spus clar in Parlament ca exista probe concludente despre legatura Filat-Topi-Nastase. Iata ca, desi Filat, Topii si Nastase au vrut sa rastoarne Moldova, iar Filat sa scape fara raspundere in cazul BEM, situatia a luat cu totul o alta intorsatura: Al lor Vlad fiind pus sub invinuire si aruncat dupa gratii, pentru ca a furat Banca Statului.

Nu am rezistat sa ma uit mult la bolnavul cu diagnoza de mai sus, pentru ca este un individ prost intentionat, fixat pe scopul de a face o lovitura de Stat in Moldova, ajutat de toti partenerii care-l inconjoara.

Nu exclud ca pacientul va face apel in urmatoarele zile sa se iasa la proteste masive, pentru ca PLDM pleaca in opozitie, iar calea impotriva guvernarii pro-europene este deschisa. Pe ei nu-i intereseaza viitorul tarii, pe cat sunt de interesati ca Filat sa iasa din inchisoare, iar Topii sa fie absolviti de condamnarea primita in Moldova. De la astfel de bolnavi te poti astepta la orice, dupa care o sa-i auzi ca regreta.

Faza tare este ca, dupa caderea lui Strelet, Andrei Nastase va trebui sa spuna deja pe scena din PMAN ca trebuie de protestat deja impotriva faptului ca a fost demis Guvernul. Protestul balabolilor va lua o alta intorsatura, ceea ce va fi foarte interesant in urmatoarele saptamani.

Azi protestam pentru un scop, maine pentru altul… totul pentru prosperarea si bucuria schizofrenicilor politici. Sanatosi sa fim, ca proti sunt suficienti!

La tema zilei:

Distribuie acest articol