Scandalul din PCRM care a dus la anularea protestului din 7 noiembrie

Pentru 7 noiembrie a fost anunțat, de către Tkaciuc, un mare protest al comuniștilor împotriva celor de la guvernare. Unii cred că acțiunea pro-europeană de duminica trecută, la care au participat peste 100 de mii de oameni, i-au descurajat pe comuniști, iar din această cauză au renunțat să mai iasă în stradă să bată tobele.

Nu, nu este așa, deoarece protestul de ieri a fost boicotat însăși de Vladimir Voronin și de către puținii ortaci care răspund la comenzile acestuia.

Piața Marii Adunări Naționale a fost pregătită să întâmpine un nou val de ”nemulțumiți”, care să se revolte, contra sumei de 80 de lei, împotriva actului guvernării.

Comuniștii au început cu moțiuni de cenzură și au avut în planul lor protestele stradale, însă a intervenit o situație care a modificat radical atât planul, cât și legăturile dintre anumite persoane.

Deși de mai multe ori se spunea că în PCRM este disciplină, acum se observă o scindare. Fiecare cu grupul său și cu planurile sale, care au dus până la sfârșit la ușurarea noastră de încă un protest comunist și noi subiecte pentru presă.

Așadar, mai multe planuri au fost abandonate din cauza unor neînțelegeri interne, apărute între gruparea Tkaciuk și gruparea Voronin. Deși primul a ales mai mulți ani să fie în umbră, acum se cere în sus și încearcă să-i întindă câte un picior lui Voronin, ca acesta să se împiedice ori să se priceapă că trebuie să plece acasă.

Vladimir Voronin ar fi spus, la întâlnirea cu simpatizanții comuniști, să iasă în stradă doar atunci când el îi cheamă, să nu vină la solicitarea altui membru PCRM. Astfel, Voronin a dat peste mâini lui Tkaciuk, care în ultimul timp se tot poziționează în fața PCRM, încercând să ia decizii singur, favorabile grupului său, în defavoarea liderului comunist, încă prezent în sondajele de opinie publică.

Cu toate acestea, zilele acestea a fost deja anunțat un protest roșu la sfârșitul lunii noiembrie. Luând în considerație scindarea din PCRM, precum și faptul că ei pierd oameni activi în fiecare zi, dintre care și deputați, sunt convins că vor veni doar câteva persoane, în cazul dacă vor fi chemați de Voronin, iar dacă vor veni la îndemnul altui membru de partid ne vom pomeni din nou cu un boicot din partea lui Voronin.

P.S. Vladimir Voronin este în căutarea unui nou lider și nu-l găsește în partid, fapt pentru care îl caută din afara formațiunii politice. Câteva săptămâni în urmă a fost la un ex-premier să-i propună un loc cald în PCRM, însă acesta l-a refuzat.

Distribuie acest articol