Rușinea javrelor politice de a mai privi poporul în ochi

Nu o singura data am avut tentatia sa pun pe ochi ochelarii de soare atunci cand am avut un moment mai rusinos fata de cineva, dar de fiecare data nu i-am pus, pentru ca nici nu-i am. In schimb, observ ca aceasta tentatie o au tot mai mult si cei care ne-au lasat in fundul gol din aprilie 2009 pana acum. Nu i-am vazut sa poarte protectie la ochi nici cand ne minteau in campaniile electorale si nici atunci cand vorbeau cu drag la fel de fel de evenimente, chiar si in afara campaniilor electorale. Acum, cand rusinea nu mai poate fi stapanita de nimeni, acesti guvernanti si-au pus pe nas protectie neagra pentru ochi, de rusine sa mai vada Poporul fata in fata.

A inceput sa poarte ochelari de soare Gaburici, de rusine cat de tont este, precum si de rusine ca poarta in buzunar o diploma falsa. Noua moda a intrat si in ograda celor care au furat miliardele de la BEM, de parca se ascund dupa acea sticla afumata.

Din fericire pentru noi, dar contrar celor gandite de acesti idioți, nu poti ascunde dupa ochelarii de soare prostia, hotia, tradarea, coruptia si rusinea fata de acest popor.

Ochii nu sunt principala cale de transmitere a emotiilor. Sacoul, ceasul, masina, cravata, pantofii, slugile, totul tradeaza cat de bine o duce hotul. Asta poti astupa doar cu o mantie, ori cu o camasa de om nebun, internat in spital.

Incercarea imbecililor de a se ascunde dupa sticla afumata nu este nimic altceva decat un semn clar al dispretului politicienilor fata de noi, cei care dam votul si asteptam prosperarea, an de an, dar in zadar.

Am asteptat de la Filat sa traim ca in Europa, dar am fost furati asa cum nu a mai facut-o nimeni in istoria Moldovei. Filat s-a apucat de ceea ce ne-am temut cel mai mult. Data trecuta, prin anii ’90, a participat la privatizarea celor mai mari intreprinderi de Stat, iar de aceasta data ne-a lasat fara de Aeroport, fara de Banca si fara de un miliard de Euro. Pentru aceasta se ascunde el dupa ochelarii de soare? Asa crede ca fuge de noi, cei care am crezut in El?

Nu m-am asteptat niciodata la un asa comportament din parte politicienilor nostri, nici de la Filat. Nu am crezut ca vor ajunge sa moara de rusine in fata poporului, dar alegand sa fie tot acolo, in functie, insa cu ochelari pe ochi si ascunsi de Noi.

Ce le-am facut asa de rau? Suntem idioți in fata lor, ca le-am dat functie si putere? Poate ca da, insa pana la urma nu as fi de acord cu aceasta, pentru ca suntem idioți atata timp cat îi mai tinem acolo si mai votam. Eu am fost idiot de cateva ori si poate ca mai sunt idiot in continuare, fiindca ma implic prea putin in schimbarea lucrurilor, asteptand sa o faca altcineva in locul meu. Nu stiu cat voi mai fi idiot, insa e cert ca mult nu mai rabd sa fiu calcat in picioare de niste imbelcili de politicieni, purtatori de ochelari de soare, javre ordinare.

  

Distribuie acest articol