Rudele lui Filat rămân în arest chiar și după finalizarea negocierilor. Cum rămâne cu șantajul?


Instanta de judecata a decis ieri prelungirea termenului de arest in cazul nepotului milionar. A ramas in arest si directorul financiar al firmei de “succes”. Astazi instanta urmeaza sa se pronunte asupra prelungirii termenului si in cazul nașului de cununie al lui Vlad Filat. Toti sunt acuzati de spalarea banilor furati de la BEM. Procurorii au gasit noi probe in urma perchezitiilor, motiv pentru care instanta de judecata nu a avut alta cale decat sa-i mai retina la racoare pe figurantii din acest dosar penal.

Retinerile au avut loc inca pe timpul negocierilor pentru formarea AIE3. Atunci politicianul Vlad Filat spunea ca se face o presiune asupra sa in acest fel. Zicea ca santajul nu-l poate influenta sa cedeze in fata altor colegi de alianta.

Uite ca, pe de o parte, negocierile s-au incheiat. Strelet este premier. PLDM a primit la negocieri tot ce a cerut. Nimeni nu a fost santajat, iar Filat se bucura in continuare de mandatul sau de deputat, fiind increzut ca are o imunitate ce nu poate fi ridicata. De cealalta parte, rudele lui Filat raman in arest si sunt hranite cu portia in subsolurile inchisorilor din Chisinau.

Unde este santajul si presiunea facuta asupra lui Filat prin cercetarea rudelor sale? A disparut ca tema de discutie?

De ce liderul PLDM a politizat aceasta retinere in timpul negocierilor? De ce a preferat sa spuna oamenilor ca rudele sale nu sunt implicate in furtul BEM?

Uite ca dupa negocieri se demonstreaza contrariul! Filat a incercat atunci sa se victimizeze (asta stie sa faca cel mai bine), cu deplasarea subiectului in zona penibila. Cu siguranta multi l-au crezut, dar acum se trezesc la viata cand vad ca cercetarile penale scot la iveala tot mai multe probe ce demonstreza vinovatia rudelor sale.

Finul de cununie a preferat sa se indeparteze de tot ce a facut nepotul si nasul de cununie. Aceasta distanta este pastrata pentru a nu da banuiala procurorilor de complicitate la hoție. Dar, pana la urma firul oricum o sa ajunga la Filat, pentru ca el este cel care a coordonat toata actiunea “miliardul furat”. Acest lucru este deja destul de clar.

Prelungirea mandatului de arest demonstreaza ca nu exista si nici nu a existat un santaj pentru negocieri. A fost intentat legal un dosar penal si s-au facut arestari. Se demonstreaza ca dosarul este unul consistent si s-au gasit probe suficiente pentru a-l incrimina inclusiv si pe Vlad Filat.

Acesta din urma a decis in ultimul timp sa nu mai conteste tot ce se intampla in acest dosar. A hotarat sa-si vanda rudele si chiar le-a sugerat sa se descurce singure.

Dragi procurori, mergeti inainte, nu inapoi! Acesta era si sloganul lui Filat!

Distribuie acest articol