România e a TA! Un proiect care va susține elevii români din Moldova

În curând va fi lansat un nou proiect, cu finanțare din România, prin care mai mulți elevi români din Moldova vor fi susținuți financiar cu burse lunare în mărime de 200 lei, precum și se vor susține școli cu predare în limba română.

„România e a TA!” va fi denumirea proiectului și va fi lansat în lunile următoare, după încheierea tuturor formalităților legale, pe teritoriul Republicii Moldova. Acest proiect este doar unul din cele destinate pentru Basarabia, care vor fi finanțate de către un grup de companii și organizații din România, mai mulți ani la rând.

Acum, proiectul „România e a TA!” se direcționează spre datoarea unor școli cu manuale de Limba și Literatura Română, să susțină 10 companii pe an cu câte o pagină web și promovare gratuită, să ofere câte șapte burse anual, începând cu anul 2014, timp de 9 luni, pentru 7 copii care au note foarte bune la Limba și Literatura Română, precum și la Istoria Românilor.

Salut un asemenea proiect și cred că în anii viitori vor fi tot mai multe, deoarece susținerea elevilor care au note bune la Limba și Literatura Română, precum și la Istoria Românilor, va stimul și mai multe studierea acestor două discipline, iar rezultatul va fi unul uimitor.

Aici trebuie să amintesc și despre cele spuse de Băsescu, ani în urmă, subliniind atunci că basarabenii ar trebui să vină în România să învețe istorie și să se întoarcă în Moldova să profeseze prin școli. Doar așa Istoria adevărată a românilor va fi cunoscută mai bine și dincolo de Prut.

*Nu Uitați! Duminică la București va fi un eveniment unionist. Cei care vor să participe sunt așteptați în Piața Victoriei din București.

Distribuie acest articol