Reușește Iurie Leancă să-l bage la închisoare pe Vlad Filat?

filat, leanca
Mai țineți minte vremurile de glorie ale lui Vlad Filat când spunea că delapidarea BEM-lui și Aeroportului sunt perfect legale? Tot atunci Filat spunea că nu-l cunoaște pe Ilah Shor, după care a spus, pentru cei de la UNIMEDIA, că totuși se cunosc, dar nu nu au afaceri comune.

Acum, după ce au fost anulate definitiv “legalitățile” despre care spunea Filat, premierul Iurie Leancă a chemat o echipă străină care să caute cum fostul premier a reușit și a insistat ca Banca de Economii și Aeroportul să fie cedate lui Ilan Shor, pe gratis. Potrivit premierului, comisia de anchetă, constituită din experți externi, va începe lucrul peste câteva săptămâni.

Ce a dat FMI-ul despre delapidarea averii BNM (Statului) prin intermediul BEM și alte bănci va fi doar punctul de plecare în această investigație internațională a celui mai mare caz de delapidare a averii statului din ultimii 20 de ani, în care se pare că este implicat din nou și Vlad Filat, liderul politic negat de partenerii externi (UE și SUA).

Scandalul acesta, legat de BEM, va fi unul cu lovitură puternică. Dezvăluirile despre furtul băncii, dar și Aeroportului, ar putea să-l arunce pe Vlad Filat și Co în închisoarea de la Cricova. Deja se vede că Leancă nu se lasă de acest scop. El vrea să știe ce interes a avut colegul sau de partid când l-a convins să cedeze banca statului pe mâinile unui grup de interese. Leancă vrea să arate prin această anchetă internațională că el a fost pus în situația să semneze actele, fiind o victimă a șantajului și a „asigurărilor” din partea lui Vlad Filat.

Demersurile lui Iurie Leancă ar putea fi îngreunate dacă Filat insistă în continuare ca Leancă să rămână fără funcție importantă și decisivă, cea de premier.

Leancă a înțeles acest lucru, precum și pericolul că cei care conduc Procuratura și CNA, supuși politic, nu vor mișca măcar un deget. Din această cauză, pe lângă experții internaționali în cazul BEM, actualul premier a încheiat un pact cu Uniunea Europeană să vină la Chișinău oameni competenți care să preia conducerea organelor abilitate cu lupta împotriva corupției. Leancă spune că aceste persoane au nevoie aproape de un an de zile să arate rezultatele. Eu sunt dispus sa aștept și doi ani. Principalul este să-i vedem la închisoare pe cei care ne-au furat Banca și Aeroportul!

Cei care au făcut prostia în aceste cazuri de delapidare să înțeleagă că, mai devreme sau mai târziu, ne vom integra în Uniunea Europeană, iar toate ilegalitățile vor fi scoase la suprafață. Integrarea în UE va arunca în închisoare multe persoane din conducerea statului, fie ele și demise deja, cum este Vlad Filat. Vedem ce se întâmplă în România. La noi nu va fi mai diferit. Se apropie ziua când oligarhii vor răspunde pentru acțiunile lor ilegale cu închisoarea!

Pe data de 30 noiembrie 2014 am dat votul pentru Iurie Leancă. M-am așteptat atunci că El va fi omul susținut de europeni și americani să curețe Moldova de corupți. Bravo Dle Leancă pentru curaj și pentru noul drum împotriva corupției!

Distribuie acest articol
3 Comments