Reporter JurnalTV agresat și neprotejat de Carabinieri?

JurnalTV a tot dat pe post marele caz de agresiune față de un reporter al postului din 3 dcembrie 2011 (fără link, găsiți și singuri).

Îl știu pe Alexandru (reporterul „agresat”), dar în cazul cum a procedat pot să zic că este absolut vinovat, și de fapt el a agresat pe acel tânăr, și nu invers.

Dacă omul strigă că nu vrea să fie filmat, nu vrea să apară la TV, nu vrea și gata… atunci așa trebuie să faci, pentru că e dreptul cetățeanului de a administra cum și unde va apărea pe sticlă, și în ce ipostaze. Poate că acesta a spus la o anumită persoană că se află în alt oraș, în altă țară, iar voi îl arătați la TV. Ați abuzat de intimitatea lui. Dacă acesta ar avea minte, poate chema postul TV în judecată pentru că contrar voinței a fost filmat și arătat la TV (sau nu se auzea bine dezacordul persoanei?).

Am vorbit cu un jurnalist de investigație, iar acesta a spus că un jurnalist care se respectă pe sine, postul TV sau portalul de știri la care lucrează, trebuie să se apropie de persoană cu camera stinsă, întreabă dacă acesta este dispus să acorde interviu, răspunzând la câteva întrebări, apoi apasă butonul REC. Insistența lui Alexandru, dar și amenințările lui – ”dacă mai pui mâna..” (chiar nu știu ce avea să- facă acelui tânăr, care-și apăra dreptul la imagine), au creat un alt subiect. În aceeași discuție cu jurnalistul de investigație, acesta a spus că nu chiar tot ce se întâmplă în culisele subiectului trebuie făcut public – ”Se întâmplă să fii înjurat, amenințat, lovit, alungat în timp ce încerci să afli ceva pentru a închega subiectul tău. Toate acestea sunt rezidurile subiectului, care le montezi și nu le prezinți, pentru că scopul tău era să afli de ce un angajat, salariat din bani publici, nu a acționat corect, nu să demonstrezi lumii că acesta este un needucat și un corupt”.

Nu a fost protejat de carabinieri?

Zic că a fost o prostie alergatul după acei trei flăcăi aduși de prin satele țării (care posibil că veneau de al poarta unei Ambasade, unde nu au acces nici la WC și nici la un pahar cu apă), de la sapă și hârleț, precum și citarea obligațiilor acestora. Acei trei copii, altfel nu poți să le zici, au mai puțin de o lună de când se află în capitală. În acest timp, mai mult ca sigur, nici nu au făcut cunoștință cu obligațiile lor de carabinieri. Un coleg și-a satisfăcut serviciul militar la Carabinieri, iar în termenul de 1 an, cât este serviciul militar, nu a făcut cunoștință cu aceste obligații. De drepturi nici nu se putea discuta.

Ce fel de protecție de la trei flăcăi, dacă ei au învățat doar harta orașului și culoarea porții la care trebuie să revină din 3 în 3 ore?

Recomandare:

Alex, fii jurnalist! Întreabă omul dacă diseară vrea să fie arătat la TV, dacă are posibilitatea să răspundă la câteva întrebări, apoi apasă butonul ON la microfon, și REC la camera de luat vederi.

Din această întâmplare trebuia departamentul Social să plece la Carabinieri și să întrebe șefii de acolo dacă tinerii au făcut cunoștință cu obligațiile lor. Iar dacă aceștia veneau de la o oarecare Ambasadă (lucru de care nici nu ai întrebat), cu atât mai mult că nu trebuia să-i chinui, și să dați pe post acel video.

Poți filma persoana doar când este în flagrant (fără nume), când organizează un protest, când țipă public. Prin expunerea publică în acest mod, deja spune că este de acord să fie mediatizat. Dar fii atent la flagrant-uri. Să nu dai nume pentru că este prezumția nevinovăției, de altfel riști să pui postul TV în dificultate.

www.gandrabur.net

Distribuie acest articol