Renato Usatîi vede în Igor Dodon un adversar real împotriva lui Plahotniuc

Din toate noile cuvântări ținute de Renato Usatîi la N4, NTV Moldova si TV7 am înțeles că și el dorește un candidat cu șanse reale să-l învingă pe oricine vine din tabăra Partidului Democrat, respectiv din tabăra lui Vlad Plahotniuc. Renato, după cum am observat, are aceeași obsesie ca și Andrei Nastase, dar a prins puțin la minte și a înțeles că realizarea acestui scop poate fi doar prin intermediul susținerii lui Igor Dodon în turul I și II al alegerilor prezidențiale din această toamnă, asta dacă nu mai intervine cineva cu niște gărgăuni în capul făleșteanului (El este instabil la emoții și în politică. Are nevoie de consultația unui specialist).

După ce personal l-a numit pe Dodon în fel și chip, inclusiv că este omul PD-lui, în sfârșit a revenit conștiința lui Renato Usatîi și deja-l vede pe liderul socialiștilor un real adversar împotriva candidatului lui Plahotniuc. Ce stă la baza noilor convingeri am scris mai sus, dar cel mai important este că liderul Partidului Nostru a înțeles eșecul politic al lui Andrei Nastase, candidat pus pe foaie acum câteva luni și ticsit practic la semnătură socialiștilor (am scris despre asta aici). Pe lângă toate astea, în presă au apărut mai multe dovezi despre implicarea lui Andrei Nastase în scheme frauduloase, băgând în belele absolut mișelește și propria mamă. Acțiunile lui Nastase, din prezent și trecut, l-au decis definitiv pe Renato că un alt candidat pe stânga în afară de Dodon nu poate fi, iar orice încercare de a nega acest fapt se soldează cu eșec.

Știu că noua decizie a lui Renato nu a picat bine la Frankfurt și nici în Penitenciarul nr.13, dar până la urmă politica-i politică și pe parcurs se arată adevărata față a unor presupuși candidați. Lunile până la scrutin, scurse și viitoare, au fost și sunt suficiente pentru președintele Partidului Nostru să înțeleagă cine și cu ce răsuflă, motiv pentru care a transmis susținătorilor săi cu patru luni înainte de alegeri că unicul candidat, ce merită susținut în ambele tururi, trebuie să fie Igor Dodon, liderul de pe stânga, candidatul PSRM.

Doar prin susținerea lui Dodon, în special în turul I, electoratul lui Renato Usatîi va pune în practică și toate revendicările stradale de anul trecut, iar corturile protestatare din centrul Chișinăului vor putea în sfârșit să fie transformate în săli de sărbătoare. Pentru ei este important, din punct de vedere politic, ca în fruntea statului să ajungă un om care nu face parte din actuala guvernare. Realizarea acestui scop este aproape, iar până atunci trebuie ca fiecare susținător al Partidului Nostru să țină minte porunca dată de Renato Usatîi: Igor Dodon, principalul candidat la funcția de președinte al țării!

Distribuie acest articol