Renato Usatîi și Ciubașenco o susțin pe Maia Sandu în turul I

Renato Usatii nu o lasa balta pe colegea lui de proteste. Desi a spus ca votul lui ar merge in turul doi pentru un alt candidat, acum este clar ca o sustine pe Maia Sandu in turul I.

Semnul ca Maia este sustinuta de Renato este inaintarea si mentinerea lui Ciubasenco in aceasta campanie electorala.

Ciubasenco este spoilerul care trebuie sa rupa din stanga si din centru, iar in acest mod sa fie stimulata accederea Maiei Nastase in turul II.

Ciubasenco este punctul G al Maiei Sandu, stimulat de Filat

In 2009, cand tara era in pregatiri pentru alegerile parlamentare anticipate, Vlad Filat anunta cu bucurie ca pe listele electorale ale PLDM vor fi incluse inca doua nume notorii (vezi aici). Primul a fost economistul Ionita (de la IDIS Viitorul), iar al doilea era Dumitru Ciubasenco, directorul ziarului „Moldavskie Vedomosti”.


Se stie ca Dumitru Ciubasenco i-a cantat la urechea lui Filat mai mult timp si i-a facut campanie prin canalul media pe care-l conducea. Intre ei s-a strans o prietenie buna, asa ca jurnalistul ar fi primit de la fostul premier si un cadou valoros pe patru roti.

In 2016, cand un nou candidat al PLDM trebuie sa castige, Ciubasenco revine pe arena politica, insa este pus sa candideze din partea lui Renato Usatii, ex-consilierului principal al lui Vlad Filat.

Participarea lui Ciubasenco in aceasta campanie electorala, la ordinul si rugamintea lui Filat, a fost strict necesara Maiei Sandu, precum si lui Andrei Nastase. El a fost bagat in cursa pentru a rupe vreo 6% de la alti candidati cu sanse sa ajunga in turul doi, iar ruperea acestor voturi sa o ajute pe candidata /pas/ sa obtina suficiente voturi ca sa treaca in turul secund. Mai pe scurt, Ciubasenco are sarcina sa tina cat mai departe anumiti candidati.

Frumoasa fratie in jurul Maiei Sandu: Lucinschi, Filat, Sturza, Topii, Nastase. Acum si Renato Usatii. Oligarhia a gasit ultima lor sansa!

Distribuie acest articol