Renato Usatîi recunoaște că a greșit luptând cu Dodon

Primarul de Bălți a declarat astăzi că, de fapt, nu trebuie să lupte cu Igor Dodon, fiind convins ce acest fapt în urma ultimelor evenimente. Declarația primarului de Bălți vine la nici o lună după ce o ceartă ivită de nicăieri a tulburat liniștea așternută între cele două partide de opoziție, dintre care unul de stânga, iar celălalt puțin mai rătăcit în spațiul politic de pe mal de Bîc.

Se vede că Renato a înțeles, în sfârșit, ce înseamnă să te pui cu un partid destul de mare și influent în rândurile electoratului pro-rusesc și centrist. Cearta cu Dodon nu i-a adus puncte lui Renato. Din contra, i-a stricat și mai mult imaginea de politician, căpătând titlul de palavragiu, cu traducere în rusă – Балабол.

Anterior liderul Partidului Vostru a mai avut scăpări de genul, însă și-a cerut scuze publice în doar câteva ore, imediat după ce ajungea la mintea sa că a greșit enorm de mult în fața partenerului politic. De data aceasta i-a trebuit o lună de zile să înțeleagă că palavrele sale nu contează nici în rândurile electoratului său și nici în altă parte, deși el credea că, prin declarațiile tăioase, urma să atragă inclusiv o parte din electoratul mai socialist, de stânga radicală. A greșit, iar astăzi a încercat să-și corecteze greșeala prin susținerea unei conferințe de presă.

Renato, pentru că nu este la prima abatere serioasă, ar trebui să aibă în vedere data viitoare cum este mai bine să reacționeze în diferite situații. Atunci când are niște „informații” strict secrete, ce țin de presupuse întâlniri pe nu știu unde sau negocieri pe sub masă, acestea fiind de fapt aruncate intenționat să rupă orice relație între forțele de opoziție, să meargă mai întâi la persoanele vizate să ceară socoteală, apoi să iasă în fața presei sau să posteze ceva pe Facebook.

Nu știu cum a reacționat Dodon după conferința de astăzi, dar cu siguranță a dat dispoziție la recepție să fie rezervate 5 minute pentru o eventuală audiență pentru Renato Usatîi.

Distribuie acest articol