Renato Usatîi este un petic ieftin

Am asteptat astazi sa vad mai multe reactii la declaratiile spuse de Renato Usatii in direct la N4, dar se pare ca balabol de Balti nu prea a deranjat nicio tabara adversara de interese. O fi asta din cauza faptului ca el este un petic ieftin si neimportant?

Citind, la tema, pe facebook si bloguri, precum si in presa verde-media, am cules cateva opiniii despre falestean. Unele au fost de bine, altele au amintit despre cat de penibil este actualul primar al capitalei nordului. Cel mai tare comentariu a fost legat de presupusa suma propusa de Plahotniuc acestui politician fugărit de soarta si de frica. In sfarsit am inteles cat costa tacerea lui Renato si cat timp este dispus sa inchida gura pentru o asa suma infima!

Dar, intorcandu-ma la emisiunea de ieri, as avea cateva obiectii fata de cele declarate de presedintele partidului nostru, in special ce tine de arestarea lui Ilan Shor si evenimentele care au urmat dupa ce noi am aflat ca s-a furat miliardului.

Astfel, Renato a zis ca arestarea lui Shor este un joc planuit din timp si care se va termina cu amnistia primarului, in acest caz urmand sa fie grabite sedintele de judecata si pronuntarea sentintei. In aceasta privinta Usatii a gresit fatal si irevocabil, alegand sa faca show la TV fara sa citeasca macar proiectul cu privire la amnistie. Or, amnistia din acest an nu se va aplica in privinta persoanelor cercetate/condamnate pentru coruptie, trafic de influenta si delapidarea averii Statului, respectiv Shor nu are cum sa fie eliberat “conform planului”. Iata ca Renato intentionat a inselat opinia publica si a descris un scenariu politico-juridic, toate astea doar spre satisfacerea partenerilor din spate.

La fel, in sfarsit am aflat cine face politica editoriala a Nataliei Morari. Dupa cum s-a povestit ieri, ca la gura subei, Gofman a aparut la TV doar dupa ce a purtat o discutie cu Renato Usatii, apoi cel din urma a “recomandat” jurnalistei sa-l cheme in emisiune si sa-i permita sa deschida gura, chiar daca ce va spune nu este adevarat. Zis si facut, asa ca, peste cateva saptamani de la intalnire, Gofman devine prin recomandare eroul national promovat de Natalia Morari. Dupa Gofman a participat si Sagaidac, pe semne tot cu recomandare semnata undeva la Balti.

Iesirea de ieri a lui Renato a fost urmata de cateva stiri si injectii in opinia publica activa, dar pana la urma as dori sa vad si niste probe, numai nu cum a prezentat si probele despre zborul lui Plahotniuc in Cipru. Atunci a pierdut toate foile despre zborul privat si nu a mai prezentat nimic, desi a promis de cateva ori. Si in acest caz, daca se vor cere probe, balabol nu are ce arata, iar in acest mod se va confirma ca el doar vorbeste, nimic mai mult.

Cateva saptamani in urma am scris un articol, ca nu-mi place linistea lui Renato si ca acesta va rabufni. S-a intamplat, dar putin mai devreme decat ma gandeam. Probabil Usatii a iesit in presa fiind manat de partenerii din spate sau de o alta suma de bani. Dupa cum a scris cineva pe fb, el are acum nevoie de resurse financiare, deoarece dupa ce s-a indragostit i-au crescut unele cheltuieli de familie.

Acest petic, cârpa politica a cuiva, iesind la TV a mai demonstrat cateva lucruri, dar asupra carora poate voi reveni cu alta ocazie. Acum sunt multumit ca Renato a spus in fata tuturor pentru ce suma de bani este gata sa plece din nou in Maldive cu iubita pe cateva luni.

Suspinele lui Renato de ieri, cand regreta ca nu a luat milionul, m-au convins repetat ca el este un oportunist, nu un politician veritabil!

Distribuie acest articol