Renato dă cu ochiu’n Orhei #invidie_incurabilă

 

Renato a gasit vinovatul pentru toate nerealizarile de la Balti. Toti din jurul sau sunt vinovati, iar cea mai mare problema este tocmai la Orhei. Da, #invidia bate tare’n ochii falesteanului, mai ales cand nu are cum explica baltenilor de ce orheienii o duc mai bine cu primarul lor.

Asadar, dupa cum am scris mai sus, pentru toate nereusitele de la Balti sunt vinovati toti din jur, numai nu primarul. Renato a decis ca, in loc sa faca lucruri concrete pentru oras, mai bine sa caute pe cine sa acuze sau, mai nou, sa arunce cu zoi in alte primarii care reusesc sa se dezvolte. In cazul dat, desigur, in vizor este Primaria Orhei, unica administratie locala unde lucrurile au luat drumul in schimbarea spre bine, lucru care-l deranjeaza foarte mult pe falestean, pentru ca si rânza oamenilor din Balti vrea sa fie bine ca la Orhei.

Ce credeti ca a gasit Renato sa spuna orasenilor? I-a speriat ca Orheiul a luat credite pentru dezvoltare. Cu asta el vrea sa puna punct oricaror cerinte de la toti localnicii orasului pe care-l conduce prin Facebook.

Nu stiu daca APL Orhei a luat credite, dar mai degraba nu. Din cate am citit si vazut, majoritatea lucrarilor s-au facut din resursele proprii, obtinute in urma unei administrari si planificari corecte a bugetului local. Dar, pana la urma, ce este gresit in a te credita de undeva? Toate orasele mari o fac, pana si Chisinaul. Primaria Balti tot s-a imprumutat cand a cumparat troleibuze noi. Unde-i problema?

Renato a ales sa vorbeasca mai mult in dodii, decat sa faca macar ceva in orasul cu o mana de oameni. Problema lui consta in incompetenta si incapacitatea de a conduce un colectiv, daramite un oras intreg. Dupa runda de intrebari, adresate de consilierul democrat, ne-am convins cate stie Renato despre orasul sau, adica nu stie nimic, asa ca suparat foc si a plecat in graba la Moscova sa mai planga acolo in poala cuiva.

Tovarasul Renato, ia si te apuca de lucru. Lasa lectiile de la Chirtoaca. Nu bate oamenii la cap cu declaratii politice, pentru ca nu tin de foame si nici cald. Oamenii au nevoie de lucruri palpabile, nu de likeuri pe Facebook.

Am inteles ca esti bolnav. Pe aceasta cale-ti doresc sa fii sanatos si sa te apuci de treaba! La sfarsitul saptamanii voi trece pe la Balti. Sper ca tot gunoiul, de sub indicatorul pe care scrie “Balti”, va fi strans. Nu-ti face fata sa dai lectii cuiva, in timp ce orasul tau se ascunde dupa mormanele de gunoi! Fa macar curat in curte!

P.S. Renato risca sa se imbolnaveasca de invidie, o boala aproape incurabila pentru indivizii de genul sau. Se trateaza doar in cazul cand subiectul baga capul adanc in ograda proprie si se apuca de lucru.

Distribuie acest articol