Iată unde am ajuns din cauza războiului politic

Era o zi de iarnă frumoasă. Stăteam în camera pensiunii din Brașov și am decis să mai citesc știrile din Țara Moldovei. Am dat peste scandalul în plină desfășurare despre vânătoarea Domnească, din Pădurea de la Glodeni.

Atunci a început un nou război dintre Filat și Plahotniuc. De la început am crezut că în Pădurea Domnească a fost startul, iar finalul va fi demisia lui Zubco. Filat spunea că a procedat corect și a afirmat încă în luna martie că va merge mai departe, cu tăieri de capete. Ulterior am văzut că au fost tăieri de capete, constituțional, neconstituțional, politic și nepolitic, după care am înțeles că finalul nu a fost demisia lui V.Z, dar mai era un front pe care noi l-am simțit mai târziu – naivitatea lui Filat.

În cazul demisie lui Zubco Filat a câștigat destul de mult în imagine, dar nu a fost destul. Liderul PLDM a vrut mai mult sânge politic, însă din cauza dorinței a suferit ca imagine și ca credibilitate în fața propriului electorat.

Filat a mers mai departe, așa cum a și spus, cu demisia lui Plahotniuc, alăturându-se, parcă pe neștiute, celor din PCRM. Dodon și alți au aplaudat, pentru că lor le place scandalul politic și hârjoneala din AIE. Doborârea concurentului de pe scaunul care-i asigura un loc la masa celor aflați la putere nu a fost suficient. Stejărel a mers mai departe cu insinuări și solicitări care și mai de care, pentru care și-a cerut scuze mai târziu, ca un laș.

Pe lângă Partidul Democrat (DemPartia), a fost atacat și Partidul Liberal, despre care Primul spunea că este un picior al PD. Până la urmă a fost rupt și PL-ul în două tabere. Acum sunt pro-Filar și anti-Filat, dar nu prea mult succes cu ei.

Vlad a fost demis, Lupu a fost demis. Cine până la urmă a avut cel mai mult de suferit?

Filat credea că nimic nu-i mai stă în cale, dar a dat greș pe 13 februarie, ora 13:00, când a început cel mai amplu scandal politic din țară, probabil necunoscut nici pe timpurile lui Roșca și Generalului Alexei.

Într-un final Șăful a fost demis, pentru fapte nedemonstrate documental, dar suficiente ca electoratul să afle cine este el și coelegii săi. A pus coada între picioare și acum stă la sediul partidului, pe când concurenții săi revin, rând pe rând, în funcțiile deținute anterior, pe când el nu mai poate face nimic, pentru că nu mai are mandatul de deputat ca să poată porni la un nou drum.

Astăzi Filat este mai slab ca niciodată. I-a rămas FISC-ul și VAMA, dar dacă nu trece noul Guvern are șansele să rămână și fără acestea, iar apoi va începe din nou să caute ieșire la ușile celor care au dat votul pentru el.

Probabil în fiecare zi Filat mulțumește consilierilor săi, care nu au nimic altceva de făcut decât să administreze pagina Jios Aliansu de pe Facebook, după cum a fost stabilită deja lista, dintre care Sturza și alții. În aceeași ordine, Filat probabil citește acum, de câteva ori pe zi, discursurile din 13 februarie și cele după acest eveniment de start oficial al războiului politic. Cu toții am văzut că atunci nici nu cunoștea textul.

A fost naiv acest lider de partid, dar acum a rămas doar cu naivitatea sa și fără nimic, mai ales că Curtea Constituțională a anulat ceea ce a fost cel mai important pentru el – puterile premierului interimar.

Oare ce se întâmpla dacă Filat scăpa de corupții din partid?

Iată că am ajuns să fim prizonierii războiului dus de Filat, împotriva morilor de vânt. Cât mai durează?

Distribuie acest articol