Punem capăt crizei politice sau spargem capetele în continuare?

Astăzi probabil se va pune capăt crizei politice, pentru cel puțin un an și 5 luni, până la următoarele alegeri parlamentare ordinare.

Ne-o promite Marian Lupu, Vlad Filat și Ion Hadârcă, liderul grupului reformatorilor liberali, care astăzi probabil vor da votul pentru investirea Guvernului Leancă 3.

Împreună au 53 voturi, suficiente pentru numirea lui Leancă la cârma Guvernului pe un an și jumătate, dar și suficient pentru a liniști europenii și alți parteneri externi.

Odată cu liniștirea apelor politice din Moldova se vor aranja lucrurile puțin altfel, iar investitorii străini se vor încuraja din nou să revadă planurile de dezvoltare demarate în Moldova, precum și interesul pentru viitor.

Moldova poate oferi mediului de afaceri un spațiu bun și ieftin de dezvoltare. Tot ce are nevoie țara este o stabilitate politică și discuții cât mai îndepărtate de ecranele televizoarelor despre conflictele politice.

Astăzi constatăm că unii deja sunt alungați din partide, alții primiți, ceilalți așteptați, dar scena politică negativă ar trebui să rămână deja în trecut și să readucem imaginea bună a Moldovei, pentru că avem nevoie de investiții străine.

Personal cunosc investitori care au renunțat să mai investească în Moldova, iar unele Ambasade sunt alarmate despre nesiguranța afacerilor și proprietății în țara noastră. Am citit ieri programul de guvernare al Cabinetului Leancă și parcă, parcă este ceva despre stabilitatea economică și despre protejarea proprietăților atât a afaceriștilor locali, cât și a celor care vin de peste hotare.

Nu știu pe cine va trebui de lăudat după votul de azi, pentru stabilitatea politică care parcă urmează să fie instaurată, dar cu siguranță cineva va spune că-i aparține tot succesul, după care va începe un nou conflict de proporție, în care se vor sparge cărămizile de capetele politicienilor, cu diferite acuzații. Însă… așteptăm.

Oricum, nu trebuie să lăsăm calculele că astăzi nu trece Guvernul. La ora 13:30 se semnează un nou Acord, iar la 14 începe ședința Parlamentului.

Reiterez că pentru cel puțin un lider de partid nu este bine că azi Leancă ar putea ajunge premier, dar… fie voia lor 🙂

Distribuie acest articol