PublikaTV va face parte din grupul de presă Lagardere

Noul acționar majoritar al societății Știri Media Grup va fi grupul de presă Lagardere. ȘMG deține acum PublikaTV, FM și .MD și face parte din Trustul Realitatea, deținut până la începutul acestei luni de Sorin Ovidiu Vântu, ”mogul” român.

Pe paginile din .md, .ro și altele cu conținut în limba română, se tot scrie că televiziunea de pe strada Ghioceilor va fi vândută către un milionar moldovean, Vlad Plahotniuc. Dumitru Țâra a negat acest lucru și a declarat că ”zvonul despre vinderea televiziunii este unul de campanie”.

Adevăratele negocieri se duc acum între noul proprietar al Trustului Realitatea, Elan Schwartzenberg, și reprezentații grupului media francez Lagardere. Astfel, cei care dețin peste 25% din producția de televiziune din Franța, vor fii noii acționari majoritari la ȘMG dacă vor încheia tranzacția cu actualul proprietar.

Directorul grupului media francez a vizitat deja studiourile PublikaTV la începutul acestei luni. Andrew Manderstam, directorul Lagardere a declarat că televiziunea are viitor iar noile tehnologii o să-i aducă un mare aport la creșterea și menținerea acesteia în topul preferințelor. În vizita sa din 8 mai, a reușit să facă cunoștință cu echipa și „tras cu ochiul” prin toate colțurile televiziunii pentru a cunoaște mai bine viitoarea achiziție.

Timpul scurt dintre ziua achiziției Realității și ziua vizitei lui Andrew la PublikaTV întărește spusele lui Schwartzenberg: ”Am luat acest trust strict din motive de business, prin urmare voi trata acest tust ca pe orice afacere normală, adică nu urmăresc nici interese politice, nici cooptarea unor afaceri colaterale cu statul”. De aici înțelegem că intenția de a transmite drepturile de proprietate a televiziunii către alți stăpâni a fost principalul temei al achiziției.

Eu, în calitate de ”stăpân”, declar că nu voi vinde niciodată acțiunele mele, indiferent cine va fi acționar majoritar la PublikaTV.

În prezent, conform extrasului din Registrul acțiunilor, ȘMG nu deține acțiuni la alte companii din Moldova, iar cota de %, deținută la UNIMEDIA, este egală cu 0 % (zero). Deci, vă puteți odihni să nu mai scriți că Publika are careva legături cu Interakt (UNIMEDIA).

Articol publicat și pe VoxPublika.md

 

Distribuie acest articol