Protestatarii lui Filat vor striga împotriva lui Streleț?

  
Din 6 septembrie 2015 reincepe activitatea politica in Moldova. Pana atunci sunt concediile si pe nimeni nu mai intereseaza soarta acestei Tari. De fapt, numai Guvernul lucreaza, insa este preocupat sa fie pe placul FMI sa mai obtina bani.

Pe 6 septembrie va fi un protest organizat de Țopi si Vlad Filat. Acest protest, anuntat inca de pe timpul lui Gaburici, urma sa strige impotriva Guvernului si Parlamentului, precum si sa scandeze numele oligarhilor care “au pus stapanire” pe Moldova.

Pana una alta, Gaburici a fost plecat, rudele lui Filat au fost retinute pentru furtul de la BEM, iar Talif a facut alianta cu Ghimpu si Lupu. Pe scurt, Filat a incheiat vara cu succes. El satul si oaia intreaga, dar cu rudele la inchisoare.

Situatia aceasta ma face sa intreb ce anume vor cere protestatarii in strada. Ei nu mai pot striga impotriva lui Filat, pentru ca el este unul din organizatori si finantatori; nu mai pot cere eliberarea tarii de oligarhi, pentru ca avem o noua Alianta din care face parte si Talif, hotul de la BEM; nu mai pot cere micsorarea tarifelor, pentru ca asa vor fi in glas cu puterea, iar ei chipurile vor protesta impotriva acesteia.

A ramas sa se ceara ceva de la Strelet, insa nu stiu ce. Probabil se va cere ceva ce oricum se va da, ori toti vor striga “Vrem in UE” si vor fi dusi acasa cu +100 de lei in buzunar.

Pe de alta parte, organizatorii protestului spun ca va fi o noua Adunare Nationala. Aceasta adunare inseamna de fapt si o tentativa de rasturnare a puterii de stat. Nu in zadar platesti sute de oameni doar sa strige. Trebuie sa faca si ei ceva – sa arunce cu o piatra, sa injure, sa traga de usa Guvernului pana cand toti ministrii vor fugi de acolo. Or, care este scopul final al Topilor si al lui Filat?

Astept ziua acestei mari adunari nationale. Sa vad si eu ce scandeaza “poporul”. De miliard nu se mai pot atinge, ca se stie in ce conturi sta si la cine a ajuns.

Filat, ai grija ce faci cu acest protest. Ar putea sa fie unul prin care sa fii auncat peste fereastra politicii moldovenesti. Nu incerca marea cu degetul si nu aduna lume in pragul lui Strelet. Sunteti colegi de partid, cum nu ai da 🙂 

Distribuie acest articol