Promo-Lex face trafic de influență și admite intenționat un conflict de interese, iar Maia Sandu și Andrei Nastase sar în sus de bucurie!

Câteva zile în urmă un tânăr a decedat în unul din penitenciarele din țară. Potrivit presei experte în tot, acesta a decedat după ce ar fi fost maltratat în comisariatul de poliție, ulterior în penitenciar. Însă, deși presa uneori vrea să fie și medic legist, până în prezent nu avem raportul medical privind cauza exactă a decesului. Dar o să fie.

Cu referire la acest caz, pentru că asociațiile plătite din banii furați de la BEM nu scapă nici măcar o ocazie să arunce cu rahat în direcția Guvernului, astăzi mai multe asociații au semnat o declarație prin care au solicitat autorităților să investigheze și să pedepsească prompt toți responsabilii de moartea tânărului Andrei.

Printre semnatarii declarației este și Asociația Promo-Lex. Lista și declarația sunt pe siteul de serviciu al opoziției protestatare.

Văzând declarația, dar și lista semnatarilor, am constat faptul, că Asociația Promo-Lex face trafic de influență și admite intenționat un conflict de interese. Dacă ați fost atenți, anume un avocat din cadrul Promo-Lex reprezintă interesele rudelor persoanei decedate. Astfel, semnând declarația, Promo-Lex încearcă alături de alte asociații să obțină examinarea cauzei într-un mod mai favorabil, respectiv se pune presiune imensă asupra organelor de stat, iar instituțiile de drept practic vor fi obligate să găsească un vinovat chiar dacă vina ar putea fi însăși a tânărul decedat.

În mod normal, dacă Promo-Lex întradevăr era o asociație independentă și nesupusă politic, așa cum se prezintă, nu trebuia să semneze declarația. În acest caz, pentru că deja a fost pusă semnătura, avocatul respectiv trebuie să se abțină de la acest dosar. Însă, pentru că Promo-Lex de obicei este în căutarea dosarelor răsunătoare (asta dă bine la proiectele de milioane de $), nu vom fi martorii retragerii avocatului. Pur și simplu, după cum am scris și mai sus, ei vor încerca și în continuare să influențeze organele de drept.

În această ordine de idei, Promo-Lex demonstrează încă o dată de ce adevărata societate consideră Asociațiile ca fiind niște instituții care nu fac nimic altceva decât să mulgă proiectele de milioane și să spele banii încasați de peste hotarele țării. Or nu din alt motiv încrederea populației în „reprezentanții societății civile” este la nivelul Alianței denunțate de Vlad Filat.

Tot cu referire la acest deces, care desigur este unul regretabil, Maia Sandu și Andrei Nastase sar în prăjini ca niște curve nesătule de la atâta necaz. Acești doi măscărici se bucură de orice nenorocire, iar în ultimul timp fac politică din tot ce curge sânge: incendiul de la Ciocana, moartea pompierului, ninsorile din aprilie, acum și moartea neclară a tânărului Andrei. Deja nu mai știu câte trebuie să se mai întâmple în țara aceasta ca Maia și Andrei să prindă în final orgasmul cela pe care îl așteaptă de atâta vreme. Alături de ei este și Alaiba, consilierul participant la jaful BEM, care și el a dedicat astăzi câteva rânduri prin care a învinuit Guvernul de cele întâmplate cu tânărul menționat.

Dragi politicieni, Maia și Andrei, dar și tu Alaiba, încetați să mai faceți politică pe seama cadavrelor și lacrimilor.  Până la elucidarea cauzei date, eu vă doresc să aveți aceleași necazuri de care au avut parte și oamenii pe seama cărora voi acumulați puncte politice. Iar voi, Promo-Lex, e cazul să redeveniți corecți în primul rând cu voi înșivă, apoi să înaintați declarații și ultimatumuri din partea societății civile.

Distribuie acest articol

2 comments

  1. Esti prost. “chiar dacă vina ar putea fi însăși a tânărul decedat.” Pedeapsa cu moartea este abolita in RM. Pentru ca le-a dat vre-o 2 la bot politistilor nu merita o bataie sora cu moartea. Exista judecatorie care trebuie sa stabileasca pedeapsa.

    1. Nimeni nu a scris nimic despre pedeapsa. Pana la o expertiza finala, indiferent daca sunt presiuni, nu putem spune exact cine este vinovatul. Acolo este scris cuvantul “poate”.

Comments are closed.