Proiectul lui Igor Dodon trebuie sustinut!

Nu m-am asteptat niciodata ca un partid anti-roman de la Chisinau ar putea sa propuna acordarea cetateniei RM moldovenilor de pe malul drept al Prutului. Igor Dodon, liderul socialistilor, spune ca formatiunea sa elaboreaza acum un proiect de lege prin care sa fie acordata cetatenia RM cetatenilor mentionati mai sus.

Despre acest lucru, ca ar fi bine de acordat cetatenie moldovenilor din partea ailalta a Prutului, se discuta de mai mult timp la Chisinau, inclusiv a fost o tema dezbatuta si de catre unionisti. Pe scurt, planul era sa se acorde cetatenie, dupa care sa fie organizat un referendum de Unirea Republicii Moldova cu Romania. Evident, au ramas doar discutii si un plan suspendat, deoarece nimeni din Parlament nu s-a aratat deschis sa elaboreze si sa inainteze un asemenea proiect.

Acum, datorita lui Igor Dodon si PSRM-lui, Referendumul de Unire ar putea deveni o realitate. Daca sa ne uitam realist, majoritatea cetatenilor din RM sunt impotriva Unirii, iar electorat pur-romanesc in numar de cateva milioane va fi tocmai ceea ce este necesar pentru realizarea Unirii.

Ca urmare a celor mentionate, consider ca proiectul lui Dodon trebuie salutat si sustinut, insa de folosit Legea finala asa cum trebuie!

Distribuie acest articol
One Comment