Profetul Ion Sturza nu-i chiar sincer

Numele lui Ion Sturza, fost premier al RM, in prezent profet in tabara Platformei DA si PLDM, totodata orator la TV7 si ProTV, mare profesor in administrarea treburilor statului, un ipocrit care a reincercat sa devina premierul acestei tari, apare in Panama Papers – un alt val de genul WikiLeaks.

O investigatie RISE Moldova, publicata in urma examinarii documentelor publicate cu tagul #PanamaPapers, tradeaza sinceritatea lui Ion Sturza.

Documentele aduse la cunostinta opiniei publice demonstreaza ca profetul politic pastreaza si administreaza banii in offshore, acolo unde ascunde o buna parte din avere. Sturza, anume el, spunea tot timpul la TV ca implicarea companiilor offhore in economia altei tari sunt smecherii. Uite ca de smecherii s-a ocupat si el, asa ca apre in lista, alaturi de multe alte persoane care-si ascund averile prin firmulitele secrete din Cipru, Panama si tot asa mai departe.

Pentru a ramane la fel de ipocrit (e pacat sa piarda titlul) Sturza explica, tot pe facebook, ca deschiderea unei firme in offshore nu este ceva ilegal, ba chiar este o optimizare fiscala. Sturza vrea, ca de fiecare data, sa prosteasca cetatenii RM.

Cand pleci in zonele unde exista Paradisul fiscal asta inseamna ca fugi de tara ta unde se incaseaza impozite pentru venituri si alte operatiuni.

De fapt, daca este sa facem o analiza fiscala, implicarea companiilor offshore si virarea banilor pe conturile acestora este o eschivare de la plata impozitelor in tara unde efectiv a avut loc activitatea comerciala. Putin stiu ca, prin acorduri promovate politic, dividendele transferate in unele zone cu facilitati fiscale sunt scutite de acele 6% impozit pe venit incasate in RM, iar baietii destepti folosesc aceasta forma de evaziune fiscala. Ion Sturza, dupa cate intelegem, este un beneficiar al acestor scheme legale de eschivare de la plata impozitelor in RM, asta desi Constitutia prevede ca toti cetatenii trebuie sa fie cinstiti si sa achite impozitele corespunzatoare.

P.S.: In urmatoarele zile o sa-l vedem pe Sturza la TV7 sau ProTV incercand sa demonstreze ca nu a facut nimic ilegal.

Distribuie acest articol