Pro-europeanul Renato Usatîi

Pana acum ma gandesc la actiunea comuna a lui Renato Usatii cu Platforma Nastasilor, Topilor, Dolganiucilor, Botanilor si tot asa mai departe.

Protestatarii de profesie strigau in PMAN ca vor rasturnarea actualei guvernari, apoi alegeri libere si corecte, insa tot cu votarea fortelor pro-europene. Ei chipurile se includ in aceasta categorie de partide, alaturi de PD, PLDM, PL, PPEM, PAS si altele.

Desi Renato spunea ca Moldova nu trebuie sa mai paseasca pe drumul spre UE, ieri a decis sa ajute Platforma DA si chiar a trecut de partea acestora, scandand de zori impreuna cu Alex Cozer, Andrei Nastase si Josan. Ei si-au unit vocile si fortele. La urma a iesit o noua forta, chipurile pro-europeana, din care face parte deja si Renato Usatii cu partidul sau.

Ce l-a facut pe Renat sa dezamageasca electoratul si sa treaca departea pro-europenilor?

Probabil ati vazut pe parcursul zilei de ieri cum liderii din Romania si-au retras toate acuzatiile si sustinerea anticipatelor. Mai intai Basescu a dat in urma, apoi si co-presedintele partidului condus anterior de Klaus Iohannis. Retragerea politicienilor romani demonstreaza si retragerea europenilor & americanilor. Aceste forte doreau anticipate si schimbarea puterii de la Chisinau, insa pana la urma au inteles ca Moldova de aceasta data va alege Rusia. Se punea punct parcursului european si incepea o noua era pro-rusa.

Acum, cand nimeni deja nu mai cere anticipate, lucrurile au luat o noua intorsatura. Puterile vor incerca sa se consolideze in vederea evitarii anticipatelor si aruncarii Moldovei in bratele Rusiei. In prezent aceasta este principala lor problema.

Renato, dat fiind faptul ca multi au facut un pas in urma, nu poate pierde Oraselul protestatar din fata Parlamentului. Inchiderea clubului de karaoke ar insemna de fapt si apusul gloriei sale. Cine o sa mai stie de Usatii daca se domolesc protestele? Nimeni! El se tine datorita clubului de karaoke, iar din acest motiv a decis sa treaca de partea partidelor, asa zise pro-europene, care au inceput sa se lupte intre ele. Protest sa fie! Doar asa Renato se va tine in actualitate. Un protest pe saptamana, fie el si pentru UE, este in sine o platforma pentru promovare.

Vedem ca Renato are nevoie de promovare. El se hraneste cu vedetismul si traieste cantand la karaoke, scuipand in ultima instanta si peste electorat. Multi l-au urmat crezand ca poate fi consecvent, insa el da din coada cum doreste si se scarpina cum vrea, iar incepand de ieri este deja si pro-european.

Consecventa? Consularea partidului? Ce-i asta?

Renato nu stie ce inseamna sa fii consecvent in actiuni. Azi e cu RU, maine poate fi cu UE. Electoratul lui mai intelege ceva? Ce se planuri se ascund sub aceste actiuni?

Distribuie acest articol
One Comment