Primăria Orhei se judecă cu niște băieți deștepți de la Carieră

Niste baieti destepti de la Orhei au emis un comunicat de presa prin care se plang pe actiunile legale ale Primariei Orhei. Potrivit lor, activitatea firmei lor a fost sistata in baza deciziei Curtii de Apel Chisinau, iar in scurt timp un executor judecatoresc a blocat intrarea pe teritoriul intreprinderii. Totul se petrece la o cariera de pietris.

Potrivit Primariei Orhei, autoritatea a solicitat sistatea carierei din motiv ca agentul economic a sustras bogatiile minerale fara sa achite si impozitele aferente. Astfel, niste baieti destpeti au decis sa scoata piatra din pamant, dar fara sa achite in contul Primariei impozitele si taxele corespunzatoare. Adica se imbogatesc ilegal.

Evident, in presa va fi preluat doar comunicatul celor de la Cariera si nu se va da si pozitia Primariei. La noi e mai usor sa arunci cu oua.

Ce inseamna sa achiti impozitele legal si la timp?

Impozitul este o sursa de obtinere a banilor pentru intretinerea persoanelor angajate la institutiile publice, inseamna pensiile pentru batrani si copii, indemnizatii si, nu in ultimul rand, dezvoltarea localitatii. Fara incasarea impozitelor nu poate exista administratia locala si nici nu poate fi reparat nici macar un metru de drum. Ce se intampla cu Cariera de la Orhei este de fapt o scena de egoism si hotie din parte unui grup de oameni cu interese mari. Ei vor sa fie orasul frumos si oamenii multumiti, dar se ascund dupa degete atunci cand trebuie de achitat impozitele.

E foarte interesant cum se va termina totul in acest caz. Sper ca la CSJ se va mentine obligarea agentului economic sa transmita Cezarului de este a Cezarului si lui Dzeu ce este a lui Dzeu. Impozitul este o obligatie constitutionala si trebuie sa fie respectat.

Distribuie acest articol