Presedinte Timofti a cunoscut despre furtul de la BEM, insa nu a intervenit! De ce?

Firul cercetarilor in cazul Banca de Economii merge mai departe de Filat, Bodiu, Leanca, altii. Azi am aflat ca pana si presedintele Nicolae Timofti a cunoscut despre furtul de miliarde de la Banca de Economii, insa Presedintele a ales sa ramana ascuns undeva pe str. 31 august 1989, in noul sau apartament, “procurat” urgent dupa cazul frizeriei si frizurii de 70€. Cred ca tineti minte.

Presedintele Timofti nu a suflat un cuvant despre ce se intampla la BEM, chiar daca a fost informat in scris ca zilnic pleaca din tara in offshore milioane de lei, prin intermediul ShorBank. Ba mai mult, Timofti a ezitat sa convoace si Consiliul Suprem de Securitate, pentru a nu fi ridicata si problema furtului acelor miliarde de lei, bani care au venit de la BNM, din fondurile de rezerva ale statului.

Din documentele prezentate la Comisia de ancheta, mai reiese ca Iurie Leanca a fost de fapt omul care a executat niste decizii venite de mai sus, trecute cu vederea si aprobate tacit inclusiv de catre presedintele Nicolae Timofti si consilierii sai.

Desi in fiecare zi plecau note de informare la Presedentie despre ce se intampla in cele trei banci detinute de Shor, precum si cum plecau banii din buzunarul Statului, Timofti nu a sesizat si nu a chemat la el pe nimeni din organele de control si ocrotire a normelor de drept. Pe scurt, Timofti s-a facut partas la furtul miliardelor, insa despre aceasta nu se spune nimic, incercadu-se acum sa se puna toata vina pe Leanca.

Timofti, in calitate de comandant suprem, prim om in stat, urma sa cheme la covor Procurorul general, Guvernatorul BNM, seful CNA, sa ceara acestora socoteala de Țara este furata de niste mucoși. Dar… avem ce avem.

Pacat ca deputatii nu pot chema Presedintele la audieri in Comisie. Ar fi fost interesant sa aflam de ce nu a pus PG, CNA si BNM sa impiedice furtul miliardelor din fondul de rezerva al Statului.

Dle Presedinte, nu e frumos sa fii partas la cel mai mare furt din istoria Moldovei! Miliardele au fost luate de la gura copiilor si de la gura pensionarilor sarmani. Chiar nu va ciupeste nimic de obraz?

Distribuie acest articol

One comment

 1. DEDICATIE SPECIALA PRESEDINTELUI – “RATA MUTA” …!!!
  BASARABIE !!!
  Un popor, o ţară zbuciumată,
  Cu-n Preşedinte ipocrit, fără chip şi laş,
  Numit în popor – “Legumă”, “Raţă Mută”,
  De ce intr-una taci …, şi iaraşi taci …!!!
  Spune-ne , Preşedinte, ai cui noi suntem …???
  De ce aşa viaţă, cu voi …, o avem …!!!
  Pămînturi – pîrloagă, bătrîni şi săraci,
  Sate pustii, părăsite …, oameni – plecaţi …!!!
  Partide de “gaşcă”, parlamentari corupţi,
  Cu “Ordinul Republicii” – fericiţi …, făcuţi …!!!
  Justiţie condusă de “oligarhi” vioi,
  “Tara – blestem”, plina de hoţi şi nevoi …!!!
  Gîndul nostru e la tine, ţară sfîntă,
  Unde noi cu toţii ne-am născut,
  Cu dorinţa de a stîrpi neghina,
  A făuri un Stat bogat şi cult …!!!
  Desteaptă-te MOLDOVA …!!! Trezestete popor …!!!
  Ce vom alege astazi …, va fi pe viitor …!!!
  https://www.youtube.com/watch?v=wM8gNKqppYQ

Comments are closed.