Premierul Pavel Filip împarte selectiv avertismente?

Premierul Pavel Filip pare că aplicat duble standarte săptămâna trecută la şedinţa Guvernului, atunci când i-a avertizat doar pe ministrul Sănătăţii, Ruxanda Glavan, şi pe şeful Agenţiei Medicamentului, Vladislav Zara, invocând mai multe restanţe la realizarea Planului de Acţiuni pentru soluționarea unor probleme din domeniul medicamentelor și farmaciilor.

Fie că a fost informat incorect, fie că a făcut-o premeditat, prim-ministrul a trecut cu vederea şi nerealizările celorlaţi miniştri şi responsabili de nerealizarea planului aprobat de Guvern. Astfel, pe lângă Ministerul Sănătății, responsabili de reorganizarea SA “Sanfarm-Prim” în instituție publică și aprobarea noilor regulamente de funcționare și date de personal au fost şi miniştrii Economiei și Justiției. Premierul a trecut însă cu vederea acest aspect.

De asemenea, potrivit punctului 2.1.1 din planul Guvernlui, de monitorizarea implementării adaosului regresiv la medicamente, care a arătat că pentru unele medicamente a fost aplicat un adaos comercial mai mare, creând senzația de majorare a prețurilor, a fost responsabilă şi conducerea Companiei Naţionale de Asigurări în Medicină. Doar că şeful CNAM, Dumitru Parfentiev, nu a primit nicio avertizare. Poate şi datoriă faptului că premierul Filip şi-a menajat fostul subaltern de pe timpul când era ministrul al Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor, iar Parfentiev adjunctul său.

Iar exemplele nu se opresc aici. Alţi şefi de agenţii sau miniştri au scăpat şi ei uşor fără nicio avertizare, chiar dacă au fost responsabili de mai multe lucruri pe care nu le-a îndeplinit. Printre ei se numără şeful Agenţiei de achiziții publice, Ruslan Mălai, şi ministrul Finantelor.

In acelasi context, amintesc Premierului ca ministrul Finanțelor, Octavian Armașu, conform planului Guvernului de vizite în teritoriu, nu a fost niciodată în teritoriu. De ce nu a primit avertisment?

Distribuie acest articol