Poșta Moldovei a modificat procedura de marcare a scrisorilor recomandate

simbol

ÎS ”Poșta Moldovei” a schimbat modalitatea de marcare a scrisorilor Recomandate. Dacă ați fost obișnuiți cu ștampilele R, trebuie să uitați de ele. Cerneală albastră pe plicuri nu va mai fi, iar în cazul scrisorilor expediate conform Registrului va trebui doar să le aranjați conform listei, fără a le mai numerota.

De câteva zile, la unele oficii,  a fost implementat codul de bare, înlocuind ștampila R. Astfel, noul cod de bare, imprimat pe o bandă cu lipici, va identifica Oficiul poștal și numărul de ordine a expedierii. La fel, codul de bare identifică și Țara de unde a fost expediată scrisoarea. Numărul este format din elementele: MD – Țara de origine (Moldova); 2012 – numărul oficiului poștal; 1110522… numărul scrisorii.

La expediere se scanează codul de bare și automat informația este stocată în baza de date a serviciului poștal, care poartă răspundere în cazul dacă scrisoarea nu a ajuns la destinație din motive ce nu țin de expeditor.

Pentru că am stat 1 oră în rând la poștă să expediez 7 scrisori, nu am reușit să sun la Ministerul TIC, în subordinea cui se află Poșta Moldovei, ca să aflu motivul trecerii la noul model de marcare. Însă, consider că aceasta a fost făcut în special de a combate corupția și falsificarea ștampilelor R, Aviz Simplu, Aviz Recomandat, chiar și a ștampilelor oficiilor poștale. Băieții deștepți falsificau aceste ștampile, iar cu plicurile pe care se aplicau ștampilele false, ”demonstrau” în instanțele de judecată că au expediat cereri prealabile, facturi, contracte, și tot așa mai departe. Sper că noua modalitate de marcare a scrisorilor va reduce înșelăciunea în aria business.

Vezi aici cum cu un strănut și-un pic noroc, poți avea buletin pe loc!

Distribuie acest articol