Portavocea lui Filat ne spune că Plahotniuc este cel mai influent politician din Moldova

Ziceam ieri că nu miroase a bine interviul dat de #Plahotniuc portalului apropiat de PLDM și Vlad Filat. Ultima oară, când liderii #PLDM și #PD s-au schimbat cu interviurile prin intermediul presei de partid, prin anul 2013, a fost atunci când Vlad Filat și-a cerut scuze publice de la Plahotniuc pentru etichetările că este păpușar, raider și tot așa mai departe. Filat spune, în interviul acordat, că regretă tot ce a spus despre fostul coleg de alianță.

Mai multe știri despre scuzele lui Filat găsiți pe:

După interviul neașteptat de ieri ne-am trezit că Anatol Țăranu, portavocea lui Filat, consilier al liderului PLDM, cel care a recomandat ruperea acordului AIE în februarie 2013, pe data de 13, la ora 13, spune la fel de public faptul că Vlad Plahotniuc este cel mai influent politician din Republica Moldova, motiv pentru care și Vlad #Filat ar fi, în ordinea ierarhiei, mai prejos decât fostul deputat democrat.

Declarația lui Țăranu: Vlad Plahotniuc este cel mai influent politician din Republica Moldova, chiar dacă funcţia lui politică din PD nu este una de rezonanţă. Referinţele care s-au făcut în acest interviu în adresa unor persoane cheie cu funcţii de răspundere, de exemplu faptul că îl dojeneşte pe Valeriu Streleţ, poate sa însemne două lucruri: Că suntem un stat democratic şi nu există frica de grangurii politici, sau că el îşi reiterează puterile lăsând să se înţeleagă că deşi stă în spate, este mai puternic decât cei care au funcţii cheie în stat.” // Sursa: Deschide.md

Îmi este foarte interesant ce înseamnă această preamărire a lui Plahotniuc de către Filat prin intermediul purtătorului său de cuvânt. O fi o recunoaștere publică despre ceea că Filat este de fapt un neputincios politic în fața democratului?

Aici cred că ar trebui să amintim și despre întâmplarea rușinoasă când Filat a vrut să fie luat în seamă de către Plahotniuc, însă acesta din urmă nici nu a clintit, iar liderul PLDM a plecat mai departe cu chipul chinuit. A fost când s-a semnat noul acord AIE, vara anului curent.

Filat-si-Plahotniuc-la-semnarea-aliantei-copy-500x350

Vlad Filat, punct şi de la capăt 🙂

Distribuie acest articol