Ponta nu renunta la functie pentru a evita anticipatele si disparitia PSD

IMG_0327.JPG

Situatia politica in Romania este infirbantata dupa ce Victor Viorel Ponta a pierdut cele doua tururi prezidentiale.

Ieri noaptea si azi Ponta si Dragneau au facut apel catre Klaus Iohannis sa fie incheiat un nou pact de colaborare, iar cabinetul Ponta sa fie pastrat.

Voci din PSD spun ca e timpul ca Ponta sa faca un pas in urma impreuna cu toti ministrii sai, sa-si anunte demisia. Dragnea a raspuns ca PNL are presedentia, iar PSD ramane cu premierul, pana in 2016.

Inca doi ani e prea mult ca Ponta sa fie suferit la putere. Sa conduci Guvernul e ceva important, te tine in sondaje si da sanse pentru un nou mandat.

Desi in turul I Ponta zicea ca pleaca de la Guvern daca pierde, azi vedem ca s-a razgandit si nu mai vrea. Ponta nu pleaca pentru ca a inteles riscul. Victoria lui Iohannis ar putea scoate PSD-ul din Parlament, iar alegeri anticipate nu pot fi organizate acum, ar fi un dezastru pentru USL-l lui Ponta si Tariceanu.

Potrivit Constitutiei Ro, Presedintele tarii nu poate recoca premierul. Acesta poate fi demis doar da catre Parlament sau daca se depune cerere. Ponta nu va depune cerere, iar motiune nu va fi pusa, nu are cine. In asa fel, Parlamentul va fi cuminte pana pe 16 noiembrie, iar Ponta va indeplini ca un pisic toate indicatiile presedintelui.

O demisia a lui Ponta obliga noul presedinte sa inainteze un premier, care sigur nu va fi votat de USL 2.0. Nedesemnarea premierului va fi temei legal de dizolvare a Parlamentului. Ponta, Dragnea si alti baroni au inteles acest pericol, motiv pentru care bat la poarta lui Klaus sa ceara iertare.

Sper ca Iohannis nu va semna un nou acord cu diabolul. Ponta sa plece si sa vina anticipatele. Doar prin anticipate se poate de scapat total de PSD si de toti baronii cercetati penali.

Distribuie acest articol