Politicienii de la Chișinău și din Găgăuzia provoacă România

Unii politicieni de a Chișinău și cei autoproclamați din zona Găgăuziei provoacă România să întreprindă măsuri mai aspre în ceea ce privește viitorul politic al Republicii Moldova, precum și în partea ce ține de integrarea europeană.

Zilele acestea mai mulți oameni politici, pro-ruși, au anunțat că odată cu declanșarea referendumurilor în Găgăuzia se va pune umărul pentru pornirea unui val de referendumuri la nivel național, în fiecare raion. În acest marș pro-sovietic, adica pro-Rusia, se vor porni utilizând și speculând cu rezultatele de ieri, în urma referendumurilor găgăuze comasate într-o singură chemare la vot, din 2 februarie 2014.

De la bun început se cunoștea despre faptul că ce se face în Găgăuzia timp de peste 200 de ani este doar o provocare și o sfidare în adresa Moldovei. Acum, când țara noastră este pe calea integrării în UE, un grup de oameni, alungați din Bulgaria și aduși pe pământurile noastre de către Imperiul Rus, vor să dea startul unor nemulțumiri, ceea ce este inadmisibil atât pentru noi cât și pentru România.

România, în calitate de tutore, dar mai bine zis părinte al Moldovei, nu va sta ascunsă în spatele drapelului european, dar va trece la acțiuni, așa cum a anunțat deja de câteva ori și Traian Băsescu, președintele României. Interesant este faptul că, poziția șefului statului a fost reiterată și de către ambasadorul României la Chișinău, Marius Lazurcă. Astfel, aceasta demonstrează că viitorul Moldovei și provocările de aici preocupă România la toate nivelurile, de la președinte până la ambasador și invers.

Ceea ce fac politicienii de la Chișinău, plătiți de ruși, precum și ceea ce fac baronii din Găgăuzia, nu este nimic altceva decât o provocare la adresa României, de unde  ei singuri așteaptă reacții oficiale, cu care să poată în continuare să sperie cetățenii Republicii Moldova.

Tot ce trebuie să facem noi este să așteptăm ajutoare și să nu ne lăsăm provocați de Formuzal și alții, pentru că ei aceasta așteaptă.

Distribuie acest articol