Politicianul Vlad Filat va fi nimicit de propria Platformă civică

IMG_2404.JPG

Am citit ieri un articol despre planurile protestului din 6 septembrie 2015, anunțat de Platforma Dreptate de Adevăr, patronată de politicianul Vlad Filat și cei doi Țopi aflați în exil.

Protestatarii vor să ocupe Piața Marii Adunări Naționale pentru câteva zile, să strige împotriva oligarhilor și împotriva celor care au pus țara pe brânci. Ei vor striga, dar nu vor fi auziți de guvernanți, pentru că toți sunt la odihnă, iar pe data de 06 septembrie vor fi la frigărui sau în altă parte.

Între timp, Vlad Filat s-a menținut la putere prin crearea alianței cu PD și PL. Se pare că liderul PLDM nu dorește să plece din marea politică moldovenească, ceea ce-l menține în cercul oligarhilor care „au ocupat” Moldova.

Protestul din 6 septembrie a fost anunțat încă pe timpul când Guvernul era condus de Chiril Gaburici. Atunci era marea alianță dintre PLDM și PCRM, iar poporul avea motiv serios să fie supărat. Atunci încă se mai putea de strigat împotriva lui Filat că a făcut alianță cu NAIBA, acum însă situația s-a schimbat, iar la putere a venit un Guvern pro-european, după cum se recomandă, cu ambiții și cerințe noi, însă din care face parte și Filat, chiar dacă indirect.

Protestatarilor nu a rămas nimic altceva decât să strige împotriva Guvernului Streleț, al PLDM. Respectiv vor cere decapitarea oamenilor lui Vlad Filat, implicați în diferite scheme de corupție, trafic de influență, spălare de bani, delapidare, evaziunea fiscală și, cel mai grav, vinovați de furtul de la Banca de Economii în proporții de miliarde de lei.

Să ne amintim aici despre Coliță de la FISC. A primit ordin să fie toată țara verde și să mai lase firmele în pace. Ordinul a venit nu de la altcineva decât de la Filat. Povestea este veche și cred că deja mă repet, însă este destul de actuală, deoarece tot dezastrul din această țară este patronat în primul rând de peledemiștii, în frunte cu Vlad Filat. La ei este FISC-ul, Vama, Finanțele, Internele și Externele. Ei coordonează cu banii Statului, cu treburile interne și externe. Peledemiștii și Filat sunt responsabili pentru bună funcționare a statului. Or, altceva nici nu poți să spui, atât timp cât au în mâinile lor toate organele ce țin această țară.

Așadar, pe 6 septembrie Filat va fi nimicit de propria Platformă civică. Va fi huiduit și călcat în picioare de cei pe care-i finanțează împreună cu Țopii aflați în exil. Probabil s-a gândit la consecințe, dar e prea târziu să oprească propria creatură.

Protestați oameni buni, mergeți înainte, nu înapoi!

Distribuie acest articol