Poate schimbăm capitala la Orhei?

Capitala este cartea de vizită a țării, locul unde sunt primite delegațiile străine, se dă startul celor mai importante evenimente culturale, precum și centrul de unde tresare spiritul sărbătorilor de iarnă în toată țara. Din păcate, această caracteristică nu este și despre orașul Chișinău, care pare că este abandonat de către Dorin Chirtoacă, liberalul pus în fruntea autorității locale doar în baza ”voturilor contra”. În schimb, a început să iasă în evidență un alt oraș, puțin mai la nord de capitală, unde pentru al doilea an la rând este spartă gheața și sunt organizate cele mai frumoase evenimente dedicate sărbătorilor de iarnă, în special Târgul de Crăciun, bradul frumos împodobit și multe altele.

Chișinău, din capitala albă a țării, a ajuns un oraș sur și plictisitor, pe când la Orhei parcă reînvie totul și este altă lume. Vinovat de toată urâțenia din capitală este Dorin Chirtoacă, primarul care știe în fiecare zi de luni să facă doar politică, asta în cazul dacă mai apare pe la serviciu, sau mai debitează niște declarații care o bună bucată de timp distrag locuitorii de la problemele adevărate ale orașului.

Mai jos, ca să vă convingeți, am pus o fotografie cu orașul sur condus de Chirtoacă, pe vremuri cea mai frumoasă capitală din spațiul ex-sovietic:

Ieri, ca să înțelegeți cu ce se ocupă fiecare primar, în timp ce la Orhei erau pe ultima sută de metri pregătirile pentru deschiderea Târgului de Crăciun, un cadou frumos pentru orheieni, Chirtoacă a fericit orășenii lui cu vreo 3 semafoare noi, fără să anunțe din timp despre aceasta. Mai jos vedeți foto cu ambuteiajele create din cauza prostiilor primarului liberal:

Dacă tot v-am dat câteva foto despre atmosfera de zi, mai jos vreau să vedeți și foto despre atmosfera de noapte. Astfel, după cum știți, la Chișinău a fost pus un brad jerpelit și PMAN a fost înfrumusețată de mântuială, pe când la Orhei au fost pus un brad frumos, care nici nu poate fi criticat, iar strada principală este amenajată ca în filmele americane.

Bradul din Chișinău:

undefined

Bradul din Orhei:

După cum vedeți, un oraș „periferic” a ajuns mai frumos decât capitala țării, iar asta ar trebui să ne pună pe gânduri. Mesajul meu cu schimbarea capitalei nu este unul prea serios, dar ar trebui să fie o alarmă de sesizare a faptului că orașul Chișinău decade pe zi ce trece, iar de suferit are toată țara, nu doar locuitorii de aici. Mai sus v-am scris ce înseamnă un oraș capitală.

 

Distribuie acest articol