Poate ar trebui să-i mulțumim lui Vlad Plahotniuc?

foto: unimedia.md

Isterica cu afacerile lui Plahotniuc se menține de ceva vreme, sigur, cu ajutorul lui Sergiu Mocanu și unele surse media, care tratează totul unilateral și agravează situația mereu. Îmi amintesc că la începutul guvernării comuniste se spunea că ”Acest hotel aparține lui Oleg Voronin; Această bancă este a lui Oleg; Casa aceasta e a lui Oleg; Drumul acesta va fi al lui Oleg” și tot prostii de astea. După ce a plecat balaurul roșu, toate brusc au devenit proprietatea lui Plahotniuc. Și e drept așa, toate sunt ale Vlad, pentru că a reușit să-l dreagă pe Voronin și pe fiul acestuia. La un pahar, bătrânul Vladimir Voronin, a recunoscut că Plahotniuc i-a tras țeapa, iar el și Familia au rămas fără multe proprietăți, mai multe decât știe presa.

Ok, totul e clar până aici, s-au ”frecat” unul pe altul, iar la urmă a ieșit învingător Vlad ce Viteaz. Vă întrebați de ce trebuie să-i mulțumim acestuia? Pentru că dacă nu era el acum Hotelul Codru ar fi în paragină, s-ar dărâma ca clădirea de alături. Dacă nu era Vlad Plahotniuc nu am fi avut Victoriabank, o bancă în care mulți au încredere, chiar dacă știu cui aparține. Dacă nu era El am fi fost și acum sub jugul comunist.

Zilele acestea o nouă isterica este cu Restaurantul ”La izvor” și insulele de pe lacul murdar de la Buiucani. Păi dragă primar, Primărie și dragi oameni, de ce până acum nu ați făcut ceva frumos pe acele insule? Finpar, care într-adevăr este implicată în cele mai murdare afaceri imobiliare din Moldova, și asta de știe bine, va vinde acele insule unui investitor, sau chiar vor investi pentru a face acolo un adevărat punct de atracție. În Chișinău în afară de MallDova și Everest nu ai unde te duce, acolo sunt câteva mese și niște cafenele mai ”glamur” și atâta tot. Oare cine va fi împotrivă să petreacă o seară alături de o fată pe o insulă mică de pe lacul La izvor? Eu nu aș fi împotrivă.

Doi ani în urmă am fost cu luntrea pe lac, am trecut și pe lângă insulele revendicate cu spună de Primărie, și pierdute în fața lui Plahotniuc. Mai multă murdărie decât pe acele insulte nu am văzut în viața mea, nici pe insulele de pe Nistru, unde am petrecut vacanțe întregi. Sacoșe, PET-uri, prezervative, sticle de bere, găsești tot ce vrei pe acele insule. Sunt sigur că Finpar sau alt investitor vor face curat pe acele insule, sau mai bine zis ”vor face lucrul Spațiilor Verzi”, iar într-un an-doi ne vom duce pe petecul de pământ să ne distrăm, fără să ne pase cui aparțin. Primăria ar trebui să înghită sec și să nu mai atace hotărârile instanței. Au lacul ”Valea Morilor”, unde-i proiectul grandios? Ne alegem doar cu garduri de fier și câteva tone de mâl scos?

Haideți să fim cuminți și să mulțumim acestui Om că are mintea mai lucidă decât 10 luați la un loc, și investește în Moldova. E interzis să fii bogat?

PS: Mulțumiții lui Plahotniuc pentru că aveți JurnalTV, pentru că Țopa cu ajutorul lui a pus mâna pe 7 mln € din Bugetul de Stat și și-a creat organ de manipulare, iar la urmă l-a jucat pe degete pe Plahotniuc, crezând că este mai deștept. Acum pentru fapta lui va sta departe de Țară, pe care a rupt-o de milioane.

Distribuie acest articol
2 Comments