PLDM vrea ca PD și PL să anunțe destrămarea AIE apoi să facă alianță cu PCRM?

Harbuzul PLDMAm scris câteva clipe în urmă despre faptul că PLDM de fapt nu a ieșit din AIE, dar a ieșit din prevederile Acordului AIE. Acestea sunt două lucruri diferite, inclusiv juridic.

În articolul anterior am atins subiectul că PLDM vrea de fapt renegocierea Acordului și repartajarea funcțiilor. Dar, sub intenția de astăzi poate sta ceva ascuns și chiar ne putem întreba dacă PLDM vrea de fapt ca PD și PL să anunțe despre destrămarea AIE2 apoi să facă o alianță cu Comnuștii, așa cum se anunță de mai mult timp.

Azi dimineață am fost martorii la consumarea primei hrinci din ”harbuz”. PLDM și PCRM au votat în comun, la Comisia Juridică, excluderea funcției de vice-prim președinte a Parlamentului, deținută acum de Plahotniuc, atacat astăzi de Vlad Filat și numit oligarh, numai că nu la direct.

Probabil PLDM, prin intermediul lui Filat, a declanșat și a aprins paiele în AIE încă și mai tare. Până acum tot erau amenințări că cineva va ieși din AIE, dar iată că până la urmă verzii au decis să rupă acordul, dar să rămână în AIE, la poziția inițială.

Experții spun că AIE este de fapt ca o afacere, iar Acordul este un contract care stă la baza acestei afaceri, iar odată cu ruperea contractului cade și Alianța. Probabil este așa, însă vedem că intențiile PLDM sunt altele, iar ei se așteaptă ca Marian Lupu sau Mihai Gimpu să iasă să spună că ei destramă AIE.

Este o tactică destul de interesantă. Probabil cel care a gândit-o a stat mult cu stiloul în mână, apoi a făcut textul anunțului BOMBĂ.

Vom vedea dacă ce a făcut Vlad Filat este calea spre o alianță cu PCRM, înființată pe motivul că PD și PL au distrus Alianța, iar țara trebuie guvernată, așa cum a accentuat astăzi liderul PLDM.

Este clar că atât PL cât și PD nu vor renunța la anumite funcții. În același timp PLDM nu cred că va renunța la Vamă și FISC, pentru că sunt un instrument destul de bun la ținutul sub control a anumitor oameni, precum și pentru a aduce careva resurse la partid, probabil.

Mișcarea este periculoasă, iar orice partid care va hotărâ să se alinieze cu PCRM poate pierde mult, foarte mult, așa cum a pățit-o și PPCD. Unde-i Roșca acum?

Distribuie acest articol