PLDM trebuie să iasă din captivitate

Tuturor ne pare rau ca un partid infloritor a ajuns sa fie futbolit in toate partile din cauza lui Vlad Filat. Cu parere de rau, s-a cultivat impresia ca partidul este proprietatea liderului, iar in consecinta ne-am pomenit in situatia cand o formatiune intreaga este pusa se danseze dupa cum dicteaza acesta de dupa gratii.

Imi amintesc inceputurile acestui partid. Parea ca in sfarsit vine o noua putere pe dreapta care va corecta lucrurile gresite de comunisti. Noul partid si-a pus speranta in tineri, iar noi, tinerii, am depus totul efortul si speranta in Vlad Filat, ca mai apoi sa ne alegem cu inalta tradare.

Astazi, dupa multi ani de la fondare (8 decembrie 2007), PLDM nu mai este acea structura politica reprezentativa si mereu in crestere. A devenit cuib pentru corupti si contrabandisti, in frunte cu insasi liderul. Partidul a devenit unul captiv.

Este necesar ca PLDM sa iasa din aceasta captivitate, iar in viitorul cel mai apropiat sa depuna efort pentru a schimba intregul sistem din interior, insa nu prin reforme de genul celei declansate, si anume prin transformarea in Platforma DA.

Un partid mare nu poate forma alte partidute de salvare. Nu asa se curata partidul. Pe nimeni nu incurca denumirea sau sigla. Problemele sunt oamenii din interior, cei care timp de sase ani nu au facut nimic altceva decat sa fure de la fiecare cetatean apt sau inapt de munca. Cazul Filat este dovada incontestabila.

In urmatoarele zile am putea avea parte de surprize de la unii deputati PLDM, insa de pe acum declar ca nu apreciez o eventuala plecare a acestora din partid sau fractiune. Eu as aprecia doar o preluare democrata a haturilor partidului, o reforma adevarata si o relansare politica corecta. Sunt sigur ca in PLDM sunt oameni care pot face acest lucru, respectiv pot scoate partidul din captivitate.

Imi este foarte interesant daca acest lucru este inteles de mai multi membri PLDM. Pana acum am intalnit doar din cei nauciti de Filat si Strelet, lipsiti de logica proprie si de actiuni de impotrivire fata de deciziile aprobate in Penitenciarul nr.13, de parca lucrurile asa si trebuie sa se intample.

Vreau sa vad tot mai multi liberali-democrati care gandesc si actioneza liber. Vreau sa vad tot mai multi membri care doresc schimbarea si iesirea din captivitate. Doar asa vor putea schimba imaginea formatiunii din care fac parte si nu vor repeta greselile fostului lor lider.

Atentionez ca, tranaformarea PLDM in Platforma DA nu este solutia corecta, si chiar insist sa nu mai cochetati cu oameni finantati de Vlad Filat. Probabil ca ati vazut in ce case locuiesc si ce masini conduc, iar aceste lucruri ar trebui sa va puna pe ganduri, nu pe mesaje de sustinere.

Dragi fosti colegi din PLDM, va rog sa scoateti partidul din captivitate! Moldova are nevoie de o dreapta sanatoasa si incoruptibila, iar vointa membrilor trebuie sa fie mai presus de decizia unui singur om, si acela inchis pentru coruptie!

Distribuie acest articol