PLDM și PCRM în jurul Constituției, călcând-o

Ieri am scris că agenda Curții Constituționale este foarte încărcată săptămâna aceasta, iar cele mai importante și interesante sesizări sunt cele care se referă la revocarea procurorului general și a președintelui parlamentului, Marian Lupu.

Astăzi Curtea a examinat sesizarea lui Sergiu Sârbu, privitor la revocarea procurorului general. Curtea a constatat că 49=51, iar hotărârea prin care procurorul a fost eliberat este ilegală, chiar dacă s-a constatat că a fost numit cu încălcarea art. 26 din Legea cu privire la Procuratură, care prevede că candidatul trebuie să aibă ”staj de muncă” considerabil în cadrul procuraturii, pe când Gurin nu are nimic.

Pornind de la ceea că hotărârile Curții sunt obligatorii, așa cum sunt ele, constatăm încă o dată în plus că PLDM și PCRM se plimbă în jurul Constituției, iar din când în când o mai calcă, grav.

După cum a scris cineva pe Facebook, și pentru președintele țării este o bilă neagră, deoarece și acesta a pus aportul la aducerea ”în legalitate” a demiterii procurorului general. Timofti se află la cel puțin a 4-a încălcare a Legii supreme, fapt pentru care ar trebui să renunțe să se mai pronunțe în public ca jurist și fost judecător, or, actualul președinte al țării demonstrează astfel cum activa și în calitate de judecător, pentru că toți cunoaștem cum se adoptă hotărârile în instanțele de judecată, în 90% din cazuri cu încălcarea legislației și procedurilor stabilite.

Apare întrebarea dacă mai avem nevoie de așa guvernanți, ca PLDM și PCRM, dar și ca PD ori PL, care obișnuiesc să se joace cu numirile, destituirile, împuternicirile, învoirile și tot așa mai departe, așa cum le poftește rânza și pofta lor pur politică…

La același subiect, în special la activitatea președintelui, s-a expus și liberalul Valeriu Munteanu, pe blogul său. Deputatul a scris articolul cu titlul Antecedentele Președintelui Timofti, pe care recomand să-l citiți cu atenție și înțelegere.

La data de 25 și 26 aprilie 2013 PLDM și PCRM au revocat din funcție președintele Parlamentului și au modificat Regulamentul cu privire la activitatea Parlamentului. Pe marginea hotărârii și legii, straniu de tot, a fost depusă o sesizare la CC de către liberalii Ghimpu, Vieru, Fusu și Munteanu, nu de către Democrați, care ar trebui să fie cei mai interesați, pentru că a fost demis de fapt șeful partidului lor. Sesizarea o găsiți pe site-ul CC, care se va examina mâine.

Dacă și mâine Curtea declară neconstituționale cele votate la 25 și 26 aprilie… constatăm că PLDM și PCRM, împreună cu președintele înverzit, încalcă grav prevederile constituționale, fapt pentru care trebuie să ne pună serios pe gânduri despre cine ne reprezintă, cine ne conduce și ce împuterniciri am dat unora din ei, prin votul nostru din 2010.

Sper că Filat este fericit pentru candidații susținuți în calitate de judecători la CC.

Distribuie acest articol