PLDM se victimizează folosind UE, dar e prea târziu!

filat-victimaPartidul Liberal Democrat din Moldova a început campania de victimizare, folosind scopul primordial al Republicii Moldova de integrare în Uniunea Europeană.

Din păcate, acțiunile PLDM sunt prea târzii, iar înainte de a se victimizare trebuiau să se gândească pe data de 13 februarie 2013, la ora 13:00 ce fac. Or, premierul Vlad Filat a fost dus de nas de către consilierii săi, fără a se consulta cu deputații și colegii de partid, făcând această gafă, gravă de fapt.

Da, vinovați sunt și deputații PD, PCRM, PL, Plahotniuc, Lupu, Ghimpu, însă toată ”cașa” a început din ograda PLDM. Aici vreau să amintesc și despre gafa din textul lui filat, citit pe 13, la ora 13, când presa, dar și opinia publică, au înțeleg greșit ”Ieșirea din Acord” și ”Ieșirea din Alianță”. Probabil că atunci vine ar fi fost tot a consilierului care a scris textul, pentru că, vizibil, Vlad Filat prima oară vedea textul în față atunci când îl citea, în fața reporterilor și live pe Privesc.eu.

Acum, trepădușii din PLDM comentează și se alarmează cu referire la pierderea parcursului european. Da, au dreptate și îi susțin în aceasta, dar le amintesc că șeful de partid, conducător al lor, a început acest război împotriva lui Plahotniuc punând în pericol integrarea UE.

Probabil că acest plan era mai demult gândit, însă Filat aștepta momentul potrivit. În rezultat, acum am rămas fără cel puțin 80 milioane Euro (€), fără Guvern și în pragul anticipatelor.

Însă, să nu uităm că pe europeni nu-i interesează cine sunt la putere. Europa vrea Moldova, indiferent cine stă pe scaunul de la Guvern sau Parlament. Nu putem avea dubii în acest sens pentru că europenii au colaborat bine cu comuniștii, atât timp cât aceștia se declarau pro-europeni, au colaborat bine cu Alianța în care era și Urechean, au colaborat bine, până ieri, cu AIE 2, din care fac parte Lupu (fost și actual comunist pro-rus), Ghimpu (fost judecător pe timpul URSS), Filat (fost grănicer pe timpul URSS).

Deci, exemple de colaborare UE – Moldova sunt destul de multe, diverse și complexe, cu diferite rezultate, iar circul de acum nu trebuie să includă pe buzele jucătorilor cuvinte ce țin de Uniunea Europeană.

Anterior, am scris articolul ”Analiză Constituțională: Acordul de la Vilnius nu va fi semnat dacă Guvernul este demis”, unde am atenționat despre efectele demiterii Guvernului, cu votul deputaților moldoveni, în urma scandalului pornit după moartea lui Sorin și după denunțarea Acordului AIE.

Din câte cunosc, acest articol a ajuns până la consilierii premierului, însă, cu părere de rău, aceștia nu au dat curs acestei analize, iar Filat nici nu a ieșit, până ieri, să spună clar ce se întâmplă dacă va fi demis și nu se numește un alt Cabinet, în termen scurt. Acesta a preferat să tacă, iar după demitere, în ”baia de mulțime” și-a amintit că parcursul european este amenințat. Unde a fost Filat până la demisie cu asemenea declarații?

Ca răspuns, UE a decis să retragă, să amâne un pachet destinat agriculturii, ceea ce înseamnă câteva milioane de Euro, iar FMI, până la căderea Guvernului Filat 2, a plecat, lăsând în urmă doar promisiunea pentru acele 70 milioane de dolari, care ar fi fost cuantumul următoarei tranșe.

Deputatul Ghilețchi a recunoscut că ruperea Acordului AIE a fost o greșeală făcută de PLDM. Da, a fost o greșeală nu doar ruperea acestuia, dar și administrarea scandalului politic, iar consilierii lui Filat au dat dovadă de incapacitate de analiză și prevenire a problemelor de acest gen, în cazul când toate acestea nu au fost un plan definit, în baza căruia trebuiau să stea tiptil, undeva pe sub mesele de la Guvern.

Gata, ajunge cu lacrimile și bocitul în pumni, a venit timpul să căutăm alte partide care nu au interes de buzunar. Tinerii ar trebui să pună mâna pe ceea ce au dobândit la 7 aprilie 2009 – DEMOCRAȚIA, care iată că este alterată de Filat, Lupu, Plahotniuc, Ghimpu și alte lepre de teapa lor. Tinerii trebuie să decidă pentru ei, nu pentru oligarhii de la putere, care stau cu tentaculele întinse de la IPTEH până la insultele de La Izvor.

Acestea fiind întâmplate, adaug că PLDM a întârziat cu planurile, ori a luat-o prea din loc, bucurând comuniștii. Din acest motiv nu ar trebui să se victimizeze, să sustragă atenția de la corupția vamală, fisc și alte domenii. Trebuie să se apuce de curățat Moldova de corupție dacă mai vor 10 mandate în noul Parlament.

Distribuie acest articol