PLDM se comportă ca o gașcă spartă, nu ca un partid adevărat

Președintele Nicolae Timofti, după ce a făcut un apel către actualii lideri ai Alianței pentru Integrare Europeană să se unească și să refacă majoritatea democrată din Parlament, a lansat pentru astăzi consultările cu fracțiunile parlamentare, pentru a identifica un candidat la funcția de prim-ministru, după ce Valeriu Streleț a fost demis pentru presupuse fapte de corupție, la fel cum a fost demis și Vlad Filat.

PLDM, în modul cel mai laș, a mers la WC cu invitația lui Timofti, desconsiderând astfel invitația Șefului Statului de a participa la consultări. Pe vremuri Timofti era bun pentru ei, dar uite că acum deja nu-i pe placul lor. Straniu.

Poziția acestui partid, care se spune că este de dreapta, se comportă deja ca o gașcă spartă, nu ca un partid adevărat. Ei acum sunt ca haita fără lupoaica Șefă, reprezentând o organizație debusolată, plină cu oameni care se dau cu părerea de cinci ori pe zi, însă de fiecare dată altfel.

După ce Filat a fost pus la pârnaie, Streleț a preluat hățurile, prin ordin dat chiar de la tribuna Parlamentului (tipa democrație în partid). Noul președinte al PLDM părea să fie un om cumpărat și înțelept, însă vedem că face aceleași greșeli pe care le-a făcut și Vlad cel Filat. Mai mult, Streleț a împrumutat de la șeful său inclusiv apucăturile orgolioase, ceea ce îndreaptă conducerea liberal-democraților în zona penibilului.

Și ca să fie buchetul frumos, a refuzat și Partidul Socialiștilor să participe la consultările cu Timofti. Cu ei nu ar fi o problemă, însă mesajele din ultimele zile, comune cu ale PLDM, pun în gardă în special viitorul european al Republicii Moldova. Or, se știe din prima zi de după alegerile de anul trecut că PSRM vrea anticipate, iar acum se știe că stânga va câștiga în cazul unui scrutin prematur. Liberal-democrații, chiar dacă sunt conștienți de acest pericol, nu fac nimic altceva decât să alimenteze șansele lui Dodon să ajungă la putere. Nu poți să zici în acest caz decât faptul că și PLDM joacă după cum dictează Kremlinul, pentru că altfel nu ai ce să înțelegi. Avem situația când PLDM practic nu mai există ca partid, având acum doar o fracțiunea în Parlament fără garanții și șanse, iar pe de altă parte avem PSRM-ul care vrea anticipate. Chiar mă interesează unde se vor opri liberal-democrații știind despre aceste lucruri.

Una peste alta, vedem că toată structura aceasta democrată, votată încă din 2009, se destramă încetul cu încetul datorită unor politicieni care nu văd decât un singur dușman, precum și un singur scop. Absolut toți peledemiștii văd în fața lor un oarecare monstru Vlad Plahotniuc, iar prin încăierarea acestuia vor să pună în aplicare și realizare scopul să-l salveze pe Filat de la închisoare. Nu știu dacă este corect ca votul electoratului de dreapta să fie vândut rușilor pentru „viața” lui Filat, dar cu siguranță este un pas politic absolut greșit din partea liberal-democraților. La mijloc este viața întregii Țări, iar Filat poate fi jertfit pentru acest scop.

Punând totul cap la cap, mă întreb acum ce mai face PLDM cu sloganul „Înainte, nu înapoi”? Acest slogan ne spunea că mergem în UE, dar se pare că Streleț ne ducem direct în anticipate, respectiv în brațele Rusiei. Ei bine, atunci „Înainte”, însă deja fără PLDM. Vom izbuti și singuri, mult mai ieftin. Lor am achitat un miliard pentru parcursul european. Cred că este mult prea scump!

Distribuie acest articol