PLDM rămâne în captivitate

Doar câteva ore în urmă am scris un articol despre cum Vlad Filat ține Partidul Liberal Democrat în captivitate. A trebuit doar un timp scurt să se demonstreze că cele scrise de mine se adeveresc în politica moldovenească. Ziceam că Filat nu vrea consultarea membrilor de partid, iar acest lucru s-a întâmplat după o presupusă ședință lărgită a Biroului Politic al PLDM. Așadar, deputații și membrii biroului au decis că membrii de partid nu trebuie să fie consultați pe viitor, iar cele mai corecte decizii pot fi adoptate doar în subsolul Penitenciarului nr.13 din Chișinău.

Decizia BP al PLDM, una luată sub presiunea lui Vlad Filat, a pus punctul peste partid și peste tot ce mai înseamnă democrație în această formațiune. Totodată, aceasta ne spune că întreaga instituție politică se limitează doar la cei câțiva membri ai Biroului, precum și la mâna aia de deputați care nu poate fi numărată nici până acum. Până aici a mers partidul cu zeci de mii de membri. De azi PLDM are doar Biroul și niște deputați buimatici, călăuziți de un avocat pe post de portavoce și de un Fute-vânt, cum zice Luchianiuc.

Filat cunoaște părerea peledemiștilor din teritoriu, iar din această cauză a dat indicații ca scopul pus în fața tuturor să fie eliberarea sa din închisoare, iar mai apoi vor mai vedea ce să facă. Anume din acest motiv, la insistența întemnițatului Vlad Filat, al lor lider din subsol, cei care fac cea mai grea muncă de partid, cei care în campaniile electorale umblă după voturi, iar după scrutin primesc cu tigăile în cap, nu vor fi întrebați nici măcar de cât timp sunt în partid.

Știu că decizia de astăzi nu este una corectă, însă acest lucru nu contează prea mult pentru mine, deoarece nu mai sunt membru PLDM de când am aflat că Filat fură Banca de Economii. Atunci m-am trezit și am văzut hoțul, după care am tras alarma la mine pe blog și am tot dat de înțeles celorlalți membri PLDM că sunt folosiți în calitate de robi, iar munca și voturile lor sunt utilizate doar în scopuri înguste și de grup. Începând de astăzi, până nu este prea târziu, acei peledemiști care m-au citit până acum ar trebui să se trezească și să înțeleagă că Moldova nu este un stat captiv și nu se află în mâinile nimănui. PLDM se află de fapt în captivitate. Partidul este ținut din scurt de Vlad Filat, Streleț și, după câte vedem în ultima vreme, de acei doi fugari în Germania.

Nu recomand nimănui să iasă din partid. Nu așa se face politica și nu așa este democratic. Fiecare membru nemulțumit ar trebui, chiar din această clipă, să arate semne de nemulțumire și de revoltă deschisă împotriva decizie celor de la biroul central. Începând de astăzi fiecare membru trebuie să lupte pentru a scoate PLDM din capcana în care s-a pomenit.

Un partid înseamnă un organ politic viu, o instituție în care președintele și liderii pot fi numiți sau demiși ușor pe cale democrată, prin vot deschis sau închis. În PLDM vedem, din păcate, o impunere până și din temniță. Filat, fondatorul acestui partid, se consideră până la urmă proprietar. El asta a înțeles din toată activitatea sa politică. Niciodată nu și-a pus problema retragerii din fruntea PLDM și avansarea unui lider ales liber de către membri.

Păcat, păcat de așa partid mare care a ajuns acum să fie subjugat în cel mai urât mod. Știu că multora a pierit curajul să mai lupte, iar altora le este rușine să mai iasă în fața oamenilor, deoarece faptele celor de la sediul central sunt tot mai condamnabile, fapte care nu întrunesc nici cele mai elementare condiții ale democrației.

A venit timpul pentru eliberarea PLDM-lui din captivitate. Voi, cei care ați umblat prin frig și ploi, ridicați-vă să cereți partidul înapoi. Nu mai stați pasivi în casele voastre. Ridicați-vă să eliberați credința voastră politică de cel mai mare dușman al vostru. Nu mai suportați, dragii mei, această umilință politică la care sunteți puși prin diferite indicații venite direct din Penitenciarul nr.13. Voi trebuie să fiți liberi și să luați decizii, nu Filat din închisoare, iar pentru aceasta trebuie să aveți un partid liber la fel ca voi, nu o structură criminală care fuge de ochii celorlalți membri.

Totuși, după lungi dezbateri și polemici, PLDM rămâne un partid captiv. A fost închis în Penitenciarul nr.13 odată cu Filat. Ștampila este acolo, iar voința membrilor este afară, la libertate. Cine învinge până la urmă?

Distribuie acest articol