PLDM, PAS și DA sunt în proces de fuzionare

Ieri tinerii din PAS, PPDA și PLDM au ținut o conferință de presă dedicată inițierii unei campanii de colectare de semnături pentru asigurarea accesului liber în căminele studențești pentru locatari (vezi privesc.eu), iar astăzi deja dl Viorel Cibotaru (PLDM), Andrei Nastase (DA) și Maia Sandu (PAS), asistați de ”tăticul” lor dl Oazu Nantoi, au ținut o conferință de presă cu tema „Cu privire la comemorarea a 25 de ani de la începutul acțiunilor de luptă pentru apărarea integrității și independenței Republicii Moldova” (vezi privesc.eu).

Ieșirea lor în fața camerelor de filmat, chiar și cu teme stupide, este primul semn că PLDM, PAS și DA sunt în proces de fuzionare, iar în urma reorganizării vom asista la absorbția de către PLDM a celorlalte două partide, dar și cu redenumirea și schimbarea imaginii formațiunii liberal-democrate.

Pasul la care merg aceste trei partide este dictat de criza financiară abătură peste ei, pe de o parte, precum și, pe de altă parte, de norma legală cu privire la finanțarea partidelor de la Bugetul de Stat.

În primul caz se știe că principalul finanțator Vlad Filat a fost condamnat definitiv la 9 ani de închisoare, iar Platon este în imposibilitatea să mai vireze bani murdari la conturile acestor trei formațiuni. În același timp, se pare că și Țopa a decis să nu mai contribuie activ la întreținerea DA.

În al doilea caz, în baza rezultatelor de la alegerile precedente, PLDM a încasat de la BPN câteva milioane bune, iar acești bani vor fi irosiți pentru întreținerea formațiunilor, însă nu înainte de aplicarea unei reforme profunde, după cum am scris mai sus.

Necesitatea fuziunii PLDM, PAS și DA mai este dictată și de politica lor comună, care demonstrează faptul că nu este convenabil, nici politic și nici financiar, să ții pe val tocmai trei partide, cu 3 președinți și cu aceleași revendicări.

Iată că, fiind pe ocolite, suntem practic anunțați despre o reformă partinică, evidentă și necesară. După cum se vede, întregul proces va fi organizat și gestionat de către dl Oazu Nantoi, tatăl și consultantul mai multor partide politice din Republica Moldova.

Distribuie acest articol